SREDNJOŠKOLAC KOJI JE ŠUTIRAO DRUGARICU JE TREĆI NASILNIK IZ VRANJA OVOG MESECA! Iz škole kažu da su deca NAVIKLA NA OVE STVARI
Vršnjačko nasilje / Ilustracija, Foto: Printscreen Jutarnji.hr

NE SMIRUJU SE

SREDNJOŠKOLAC KOJI JE ŠUTIRAO DRUGARICU JE TREĆI NASILNIK IZ VRANJA OVOG MESECA! Iz škole kažu da su deca NAVIKLA NA OVE STVARI

Društvo -

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, treći u Vranju ovog meseca, dogodio se u vranjskoj Ekonomskoj školi kada je jedan učenik napao školsku drugaricu iz odeljenja.

Đak je, kako navodi portal Infovranjske.rs, šutirao učenicu iz ove škole. Iz Ekonomske škole za taj portal kažu da "nije bilo masovne tuče, već je došlo do razmene udaraca između dečaka i devojčice".

- Nažalost, učenici ne shvataju ozbiljnost ove situacije, već smatraju da je to igra. Izrečena je vaspitna mera i ocenili smo da je ovaj incident treći nivo nasilja, jer danas deca smatraju da je nanošenja bola igra. Nažalost, i sama deca navikla su na takve stvari - rekli su iz Ekonomske škole u Vranju.

Osnovno javno tužilaštvo još se nije oglasilo povodom ovog slučaja.

Podsetimo, javnost je ostala zgrožena kada je 6. novembra grupa osmogodišnjih dečaka pretukla vršnjaka u dečjoj igraonici.

Tek što se to stišalo, dvojica učenika Poljoprivredno-veterinarske škole u Vranju su 12. novembra fizički napala i maltretirala dva mlađa đaka iste škole. Oni su tukli, vezivali i snimali te učenike.

ZASEDA RADNA GRUPA

U utorak o novim merama protiv vršljačkog nasilja

Branko Ružić
foto: Ana Paunković

Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će se u utorak razgovarati o novim merama protiv vršnjačkog nasilja na sastanku Radne grupe koja će se baviti sprečavanjem nasilja u školama.

Ružić je za TV Prva rekao da će sastanku Radne grupi prisustvovati stručnjaci koji izučavaju nasilje i oni koji ga sprečavaju, da bi se videlo na koji način treba "utegnuti" sistem, jer u određenim sredinama u Srbiji postoji strah u prijavljivanju nasilja.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja