POČELI SU DA GREJU OD 15.OKTOBRA, A NAPLAĆUJU CELOKUPAN IZNOS! Gavrilović: Zašto bi građani plaćali ono što nisu potrošili!?
Foto: T.Ilić, Kurir Televizija

TOPLANE ĆE ODOBRITI UMANJENJE

POČELI SU DA GREJU OD 15.OKTOBRA, A NAPLAĆUJU CELOKUPAN IZNOS! Gavrilović: Zašto bi građani plaćali ono što nisu potrošili!?

Društvo -

Uprkos činjenici da je grejanje pomereno za 15 dana, građani će plaćati punu cenu grejanja.. Zakon o zaštiti potrošača nalaže drugačije.

Grejanje
foto: Kurir TV

O svemu ovome za gledaoce Pulsa Srbije pričao je gost Dejan Gavrilović, iz udruženja Efektiva.

Dejan Gavrilović
foto: kurir tv

On je istakao da je sve čista logika.

- Zašto bi građani plaćali ono što nisu trošili? Imamo situaciju da Beogradske toplane naplaćuju grejanje po kvadratu. Izračunali su fiksnu godišnju naplatu koju plaćamo i leti! Uključujući to da su počeli da greju od 15. oktobra, a naplatili celokupan iznos kao da ovog pomeranja nije ni bilo! - rekao je Gavrilović.

On je naveo da je udruženje uspelo da se izbori i dalo predlog umanjenja računa za električnu energiju, kao i da će Toplane odobriti neki vid umanjenja naplate za prethodni period, iz razloga što ne žele da snose odgovornosti koje mogu doći nakon eventualnih sudskih i parničnih postupaka, koji su izvesni.

Sve detalje možete videti u video materijalu, u prilogu.

03:42

Gavrilović: Zašto bi građani plaćali ono što nisu trošili?

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track