Najnovije vesti

MALA SOFIJA (3) JE IZGUBILA BITKU SA BOLEŠĆU: Potresne reči oca kidaju dušu!
Foto: Printscreen

tuga

MALA SOFIJA (3) JE IZGUBILA BITKU SA BOLEŠĆU: Potresne reči oca kidaju dušu!

Društvo
20:50h

Trogodišnja devojčica Sofija Karadžić, koja je bolovala od leukemije, izgubila je najtežu bitku. Ovu tužnu vest putem video poruke saopštio je Sofijin otac Marko Karadžić.

- Sofija je izgubila poslednju bitku i nije više sa nama. Suzana i ja verujemo da je ona sada u Božijoj milosti i da je miluje njegova ruka. Odmoriće se. Hvala vam na svemu što ste učinili za nju, puno ste nam pomogli. - rekao je neutešni Marko kroz suze.

Sofija je bila veselo i zdravo dete do novembra 2020. godine. Roditelji su je zbog problema sa jetrom odveli na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta radi pregleda.

Tada je imala 17 meseci. Imala je žute beonjače. Doktorka je mami rekla da nema potrebe da "diže frku" jer je u pitanju žutica. Međutim, i pre nego što je stigao kući, Marka, Sofijinog tatu, doktorka je zvala da se pod hitno vrati da uzme uput za Institut za majku i dete.

Tada počinje borba koja i dalje traje. Lekari su utvrdili da Sofija ima leukemiju.

Usledilo je sedam meseci hemioterapije, a povremeno bi Sofija i njena mama dolazile kući. Posle 33 dana Sofija je ušla u remisiju, ali se lečenje, koje traje dve godine, nastavilo. To je ujedno i period kada Sofija nema imuni sistem. Ona, ali i njen stariji brat, petogodišnji Teodor ne idu u vrtić, ne druže se sa decom, već ostaju kod kuće. Ali uvek se desi da se poneki virus probije. Napadale su je infekcije, pa je jedan virus kod kuće značio, dve nedelje hospitalizacije.

Bolest se vratila pre oko dva meseca.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja