IZDAJE STAN U JAJINCIMA ZA 500 €, A USLOVI NEVEROVATNI! Evo šta sve traži vlasnik nekretnine, svi misle da je oglas lažan! LUDILO
Izdavanje stanova / Ilustracija, Foto: Shutterstock

PAPRENO

IZDAJE STAN U JAJINCIMA ZA 500 €, A USLOVI NEVEROVATNI! Evo šta sve traži vlasnik nekretnine, svi misle da je oglas lažan! LUDILO

Društvo -

Kirije u Srbiji poskupele su zbog ukrajinske krize, mnogi su iz obesti dizali cene samo da bi papreno zaradili, a zbog toga su ispaštali naši ljudi.

Oni koji se nisu odlučili za izdavanje stanova strancima takođe su dizali kirije, a svako malo pojavi se neki oglas koji razbesni ljude.

U pitanju su nekad nerealne ponude, i uslovi koje zahtevaju stanodavci budu prilično bezobrazni.

Tako se na Tviteru pojavio jedan oglas koji je s razlogom razbesneo celu naciju. Naime, čovek je oglasio da izdaje stan od 66 kvadrata u Jajincima, i to za 500 evra, a kao razlog visoke kirije naveo je to što u stanu nikad niko nije živeo.

Ipak, da bi se neko uselio u ovaj stan mora da prvo da stan - renovira i završi. Naime, stanodavac traži da onaj ko se useljava u stanu treba da završi laminat, kuhinju, sobna vrata (3 komada + kupatilska) i grejanje.

Izdaje se stan u jajincima
foto: Printscreen

Vlasnik u opisu oglasa dalje navodi da je razlog toga što budući stanari treba da završe stan taj što traži ozbiljne stanare koji neće biti u stanu šest meseci i posle otići, jer nakon prvog izlaska stanara taj stan više nikad neće biti nov.

"I u slučaju da hoću da ga prodam moraću da spustim cenu barem za 30 odsto, što bi bilo oko 30.000 evra" budući da stan vredi preko 100.000 - naveo je stanodavac.

Dodaje da je to idealan stan za nekog ko ne planira da se seli i da hoće da uređuje stan po svojoj želji, ali da vlasnik treba da uloži 2.000 evra i dobiće nov stan.

A na Tviteru su ljudi počeli da se šale na ovaj račun, neki su bili i prilično izrevoltirani.

- Ahahaha da joj plaćam mesečno 500 plus da pre toga opremim stan da mu ne bi pala cena kad reši da ga proda, narod je oboleo

- Al' staviš vrata po svojoj želji. Jbg, nema smisla da čoveku izbijaš iz džepa 30 hiljada evra!

- Haha, znači imamo pobednika! Ovo je postavilo lestvicu ne znam kako će neko da nadmaši.

- Bukvalno sam oduševljen... Ako se ovo izda, svaka kirija ikad zadata ima smisla.

- Ma ovo je neko trolovanje. Nema šanse da je stvarno - pisali su ljudi.

A neki su objasnili da Jajinci uopšte nisu blizu centra grada. Za one koji ne znaju.

- Za one koji nisu iz Beograda, ovo je tri dana jahanja od Beograda, do tamo vodi katastrofalan uzak put. Slepo crevo, ali bukvalno.

Neki su stanodavcu poželeli da njegov stan uzmu Rusi ili fizikalci iz Turske, pa da ga unište...

- Nadam se da će iznajmiti Rusi. Demolirati stan, ostati dužni za kiriju i račune i otići iz zemlje - napisao je jedan korisnik, a drugi se nadovezao:

- Nemaju šta da demoliraju, u stanu ni vrata nema, beton na podu...

A i drugi su imali slične želje:

- Od sveg srca mu zelim da mu se u stan usele ozbiljni fizikalci iz Turske koji će mu temeljno us*ati stan, ložiti vatru na sred dnevne sobe, a na istočnoj strani se moliti Alahu i naravno otići posle šest meseci i da mu ne plate režiju.

A neki su se šalili sa sličnim "ponudama".

- Izdajem kuću 1.000 evra. Trenutno imam samo plac, a vi kad sagradite kuću imate novu za samo 1.000 evrića.

Inače, vlasnik stana nije hteo da daje izjavu za medije, ali je za Euronews Srbija potvrdio da je oglas autentičan.

Kurir.s / S. T.

Bonus video

01:42

STUDENTI U POTRAZI ZA STANOVIMA, KIRIJE PREVISOKE, A OBJEKATA NEDOVOLJNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja