VOLEO BIH BAR NA SAT VREMENA DA VIDIM MOJU MAMU! Želje dece iz Prihvatilišta su male, MAŠTAJU O NORMALNIM STVARIMA
Dete bez roditeljskog staranja / Ilustracija, Foto: Ilustracija

mali snovi

VOLEO BIH BAR NA SAT VREMENA DA VIDIM MOJU MAMU! Želje dece iz Prihvatilišta su male, MAŠTAJU O NORMALNIM STVARIMA

Društvo -

Mališani iz najosetljivijih kategorija iz cele Srbije, i to uzrasta od 7 do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice uglavnom se smeštaju u Prihvatilište za decu.

I dok neki maštaju o milionima, ovi klinci imaju male želje.

Na Tviteru su osvanula pisma koja su Deda mrazu pisala deca koja su u tom trenutku bila štićenici Prihvatilišta za decu.

Jedno dete napisalo je:

- Dragi Deda mraze, moram reći odmah na početku ja nisam taj top koji očekuje da mu sve pada sa neba. Pošto mogu izraziti želju izraziću nešto što bih najviđe voleo da mi učiniš da moju majku mogu videti bar na jedan sat, a druga želja je da mi se svi gresi oproste.

A neka deca razmišljaju o "novom životu".

- Dragi Deda mraze, želeo bi da mi za novu godinu podariđ više želje i volje, da bi zavrđio školu sa što boljim ocenama. I da se zaposlim u nekom dobrom restoranu i da počnem život ispočetka.

S druge strane, neki su se vezali za svoju novu, stečenu porodicu.

- Dragi Deda mraze, nisam sigurna koliko sam bila dobra ove godine, ali svako sigrno urad jednu dobru stvar. S obzirom da živim u Domu za decu gde često dolaze i odlaze deca koja mi prirastu za srce ili ne, ove godine je u moj život ušla devojčica koju sam mnogo zavolela. Na žalost moju, ali na njenu sreću, otišla je u hraniteljsku. Moja novogodišnja želja je da njoj bude dobro i da pronađe sreću - napisalo je jedno dete.

Ova deca ne haju za luksuz, žele samo ono što imaju sva druga deca... one stvari koje bi trebalo da se podrazumevaju...

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

01:29

PRIHVATILIŠTE ZA BESKUĆNIKE PONOVO RADI! Zbog niskih temperatura topli smeštaj obezbeđen za 18 osoba! (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track