KO ODBIJE TESTIRANJE PLAĆA SKUPLJE NEGO SAM PREKRŠAJ! OVIM cenama stali na PUT vožnji pod dejstvom narkotika i alkohola! (VIDEO)
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

alko-narko test

KO ODBIJE TESTIRANJE PLAĆA SKUPLJE NEGO SAM PREKRŠAJ! OVIM cenama stali na PUT vožnji pod dejstvom narkotika i alkohola! (VIDEO)

Društvo -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, od 5. do 11. decembra ove godine sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Gost iz MUP bio je major policije Vladimir Vida koji je iz ugla MUP-a preneo gledaocima stanje na putevima i pojačanu kontrolu saobraćaja.

Puls Srbije, Vladimri Vida
foto: Kurir tv

- Tragičan je podatak da je od početka godine 93 osobe smrtno stradalo pod destvom alkohola, 14 njih je poginulo u nesrećama u kojoj su učestvovali vozači pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, oko 58 hiljada je onih koji su upravljali ove godine u potpunom alkoholisanom stanju - rekao je Vida, ističući da je zato ova akcija dobra.

Podelio je iskustvo stranih zemalja.

- Mi smo u vrhu, jedino je Francuska iznad nas po broju prekršaja - rekao je Vida.

Puls Srbije, Vladimri Vida
foto: Kurir tv

Kako se ponašaju ti vozači kada su uhvaćeni, i koje je procedura Vida je ispričao prvo postupak testriranja.

- Svaki vozač se "alkotestira", a procedura za narkotike, je malo dužeg trajanja. Uzima se uzorak pljuvačke, a sama analiza podataka traje od 10 do 15 minuta. Obično negoduju, ali i to je deo procedure - ispričao je Vida i dodao da je kazna za odbijanje testriranja ogromna i kreće se u rasponu od 100 -120.000, a ukoliko se vozač uhvati pod dejstvom narkotika kazne su od 20- 40.000.

03:39

POOŠTRENE KAZNE ZA VOZAČE POD DEJSTVOM PSIHOAKTIVIH SUPSTANCI I U ALKOHOLISANOM STANJU!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track