POJEDINI ĐACI SE HVALE DA HAKUJU ŠIFRE ZA E-DNEVNIK! Navodno menjaju ocene i brišu izostanke! EVO ŠTA NA TO KAŽE MINISTARSTVO
Foto: Printscreen

istina ili dečja laž

POJEDINI ĐACI SE HVALE DA HAKUJU ŠIFRE ZA E-DNEVNIK! Navodno menjaju ocene i brišu izostanke! EVO ŠTA NA TO KAŽE MINISTARSTVO

Društvo -

Pojedini učenici u Srbiji hvale se na društvenim mrežama kako imaju šifre od esDnevnika, neki od njih čak tvrde i da menjaju ocene i brišu izostanke!

- Kada te profesorka upiše jer kasniš, ali ti imaš njenu šifru od esDnevnika pa ispraviš tu nepravdu i usput upišeš najboljem drugu keca jer nije hteo da ti da pola čokoladice na odmoru - pohvalio se jedan momak na Tiktoku.

U komentarima su ga vršnjaci bodrili "Bravo legendo!"

Objava učenika
Objava učenikafoto: Printscreen TikTok

- Nisi jedini koji ima šifru od dnevnika - navodi se u jednom od komentara.

Neko dete se čak pohvalilo da ima naloge od svih nastavnika u školi.

- Ulazim ja u esDnevnik i vidim dve petice iz muzičkog koje mi je nastavnica upisala tako bezveze - navodi se u još jednoj od ovakvih pohvala na Tiktoku.

Iz Ministarstva prosvete za Kurir navode da su bezbednosni sistemi za esDnevnik na visokom nivou.

- Nastavnik je dužan da vodi računa o šifri. Svaki nastavnik koji sumnja da mu je šifra kompromitovana, može da je promeni. Ukoliko postoje saznanja da je bilo ko neovlašćeno pristupio službenim evidencijama, neizostavno je da obaveste MUP - dodaju iz resornog ministarstva.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

02:39

HUMANOST NA DELU! Đaci sportske gimnazije napravli humanitarnu predstavu za svog druga Ogija koji boluje od leukemije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track