JULIJAN UPOREDIO ZDRAVSTVENI SISTEM SRBIJE I KANADE: Mnogi ostali u neverici zbog onog što je rekao! Evo koji je bolji (VIDEO)
Foto: Ana Paunković, TikTok/galluzzojulian

mislili da se šali

JULIJAN UPOREDIO ZDRAVSTVENI SISTEM SRBIJE I KANADE: Mnogi ostali u neverici zbog onog što je rekao! Evo koji je bolji (VIDEO)

Društvo -

Kanađanin, poreklom iz Italije, Julijan Galuco živi u Srbiji od 2019. godine, a često na društvenim mrežama objavljuje dešavanja i stvari iz života u našoj državi.

Tako je sada snimio i video u kom je uporedio zdravstveni sistem u Kanadi i Srbiji.

"Svi širom sveta koji nikada nisu videli kanadski sistem na delu misle da je tako neverovatan, ali istina je drugačija. Ja sam u Srbiji. Ne Švajcarska, Norveška ili Švedska. Iz mog iskustva, srpsko zdravstvo je bolje od kanadskog", stoji u opisu videa koji je objavio na društvenoj mreži TikTok.

Najpre je uporedio doktore.

"Zdravstveni sistem u Kanadi i zdravstveni sistem u Srbiji, koji je bolji. Kada su u pitanju doktori, viđao sam kanadske lekare koji prepisuju pogrešan lek, lekove koji se ne mešaju a u Srbiji je sve bilo savršeno, tako da Srbija dobija ovu rundu", rekao je on.

Onda se dotakao i čekanja.

"Hajde da pričamo o čekanju. Ako je hitno, osim u slučaju da umirete, verovatno ćete morati da čekate četiri, pet, možda šest, sedam sati. U Srbiji dolazite instant (na red), tako da Srbija i ovde lagano pobeđuje", naveo je on.

@galluzzojulian

Everyone around the world who has never seen the Canadian system in action thinks its so amazing, but the truth is different. I'm in Serbia. Not Switzerland, Norway, or Sweden. From my experience, Serbian healthcare is dramatically better than Canadian. #canada #serbia #healthcare

♬ Sunny Day - Ted Fresco

Zatim je govorio i o samom izgledu zdravstvenih ustanova.

"Sve je novije u kanadskim bolnicama, pa poen ide Kanadi ali generalno koga briga", rekao je on.

Došao je red i na osoblje.

"Hajde da pričamo o osoblju. U Kanadi sam video pune čekaonice, sa samo jednom sestrom koja ide okolo i trčkara kao pile i pokušava da pomogne ljudima. Apsolutna ludnica. U Srbiji, međutim, tu je uvek neko ko može da ti pomogne, nije ludnica, nije gužva, sve ide glatko. Srbija pobeđuje i znam da je pomalo iznenađujuće ali tako je", objasnio je.

Mnogi su u komentarima pisali da ne mogu da veruju da je Srbija "pobedila", a ima i onih koji se slažu sa njim.

Julian Galluzzo
foto: TikTok/galluzzojulian

"Ja sam Srbin koji živi u Kanadi više od 20 godina i slažem se sa tobom", jedan je od komentara.

"Često ne znamo kako je u drugim državama, hvala ti na ovome", dodala je druga korisnica ove mreže.

Dobio je i pitanje u kojoj je to bolnici odmah stigao na red, a mladić je objasnio da je to bilo u Sremskoj Mitrovici, te da ne može da tvrdi isto i za ostatak Srbije.

"Pretpostavljam da Srbi koji se ne slažu sa tobom zapravo nikada nisu bili u Kanadi", dodala je devojka.

"To je istina. Mi Srbi nismo svesni kako živimo. Mnogo se bolje živi u Srbiji nego u Americi i Kanadi", to je još jedan komentar sa kojim se složio i autor videa.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja