IDEMO U TEMPERATURNI MINUS: Od ponedeljka nam stiže PRAVA ZIMA! Zna se da li će biti snega za Novu godinu i gde! (FOTO)
Sneg / Ilustracija, Foto: screenshot/infokop, Instagram/infokop

VREMENSKA PROGNOZA

IDEMO U TEMPERATURNI MINUS: Od ponedeljka nam stiže PRAVA ZIMA! Zna se da li će biti snega za Novu godinu i gde! (FOTO)

Društvo -

Od ponedeljka nam stiže prava zima, a južnije od Beograda biće snežnih padavina i može doći do snežnog pokrivača, kaže za Kurir meteorolog Ivan Ristić.

- Od ponedeljka ćemo imati hladna jutra, od nula do tri stepena. Ima šansi za snežne padavine. Posle ćemo imati nekoliko toplijih dana, a novo zahlađenje stiže već oko 18. decembra. Tada se može očekivati jače zahlađenje sa snegom i formiranje manjeg snežnog pokrivača iznad većeg dela Srbije - kaže Ristić. Dodaje, taj sneg može se zadržati i do Nove godine:

Ivan Ristić o izgledima vremena
Ivan Ristić o izgledima vremenafoto: Kurir Televizija, Printscreen YT/Evgenii Permiakov

- U trećoj dekadi decembra stiže nam prava zima s niskim temperaturama. Sneg će se zato zadržavati pri tlu. Za samu novogodišnju noć temperature će se kretati od minus pet do nule. Ima uslova za poneku pahulju i tokom novogodišnje noći, a i prvog dana 2023. godine.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ, za Kurir kaže da se u periodu oko Nove godine, prema mesečnoj prognozi vremena, očekuju mešovite padavine i minimalna temperatura od minus četiri do nule, a maksimalna od četiri do osam stepeni. Kiša će, objašnjava, u večernjim i noćnim satima povremeno prelaziti u susnežicu i sneg:

Jugoslav Nikolić o snegu u Srbiji
Jugoslav Nikolić o snegu u Srbijifoto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

- Na području Srbije u periodu oko Nove godine biće oblačno sa čestom pojavom padavina. U nižim predelima očekuje se kiša, a u večernjim i noćnim satima prelaziće u susnežicu i sneg. Temperature će ići od minus pet do osam stepeni. U brdsko-planinskim predelima padaće sneg uz stvaranje snežnog pokrivača ili povećanje visine. Na području Beograda u periodu oko Nove godine očekuju se mešovite padavine i minimalna temperatura od minus četiri do osam stepeni. Kiša će u večernjim i noćnim satima povremeno prelaziti u susnežicu i sneg.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

00:30

METEOROLOG TODOROVIĆ IZNEO PROGNOZU ZA PRVI SNEG: Sve će zavisiti od par stepeni! Ovi datumi su na udaru promene vremena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track