"DECA ISPAŠTAJU ZBOG SPOROSTI INSTITUCIJA" Novinarka Kurira otrkila neobičan slučaj: STRADAJU NEDUŽNI, A KRIVIMA NIJE NIŠTA
Foto: Shutterstock

"DECA ISPAŠTAJU ZBOG SPOROSTI INSTITUCIJA" Novinarka Kurira otrkila neobičan slučaj: STRADAJU NEDUŽNI, A KRIVIMA NIJE NIŠTA

Društvo -

Uprava jedne osnovne škole u Čačku podnela je prekršajnu prijavu protiv svoje sugrađanke, jer njena ćerka ne pohađa nastavu od juna ove godine. Ali dete zapravo ne ide u školu, jer ga otac, koji živi u Požegi, nije vratio majci, kojoj je posle razvoda i povereno.

A zbog čega, i pored dva izvršna rešenja koja su sudovi doneli, dete ni do danas nije vraćeno majci, novinarka Kurir TV Violeta Jovičić pitala je svoju koleginicu koja je detaljno upoznata sa ovim slučajem, Gordanu Injac.

- Moje kolege i ja smo za ovaj događaj saznali sredinom juna meseca ove godine. Kontaktirala nas je majka. Reč je o tome da će ona dobiti poziv od suda zbog toga što ne dovodi dete u školu, a sve instutucije znaju da ona nikakvu kontrolu nad tim detetom nema.

Jutarnji
foto: Kuri televizija

- Majka nam se u više navrata obraćala, prolazili su meseci i nedelje i ništa se nije pomerilo s mesta. U jednom trenutku, u septembru, saznali smo da dete nie krenulo u osnovnu školu u Čačku, gde je upisano i zakonski gledano škola je ovim potezom postupila ispravno - rekla je Injac.

Po izjavi majke ona je 1. septembra obavestila školu o razlozima detetovog odsustva. Ja imam utisak da u čitavoj ovoj priči koja je apsurdna, žena ide na sud, a instuitucije znaju da ona sa detetom nema kontakt. Za ovih sedam meseci obraćali smo se raznim ministarstvima i institucijama sa željom da se ovaj problem reši u najboljem interesu deteta.

06:09

DECA PATE ZBOG SPOROSTI INSTITUCIJA! Novinarka kurira otrkila neobičan slučaj: STRADAJU NEDUŽNI, A KRIVIMA NIJE NIŠTA

- Stičem utisak da su se institucije bavile same sobom i zaštitile sebe. Škola zna da majka ne može da dovodi dete, ali poštuje zakon.Sudovi - donose su dve izvšne presude o izvršenju odnosno povrtaku deteta majci a, nijedno nije sprovedeno - kaže Injac.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track