NE SMIRUJU SE STRASTI U ŠESTOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Preglasnom muzikom na protestu podrške Joci Ubici ometali nastavu (FOTO)
Jovan Knežević, Foto: Privatna arhiva

STRAŠNO

NE SMIRUJU SE STRASTI U ŠESTOJ BEOGRADSKOJ GIMNAZIJI: Preglasnom muzikom na protestu podrške Joci Ubici ometali nastavu (FOTO)

Društvo -

Žalosno je što je Forum beogradskih gimnazija protest organizovao ispod prozora učenika koji su prijavili Jovana Kneževića za psihičko zlostavljanje, kaže direktor Radisav Milić

Ispred Šeste beogradske gimnazije juče je Forum beogradskih gimnazija održao protest podrške profesoru matematike Jovanu Kneževiću, poznatijem kao Joca Ubica, koji je suspendovan nakon što je 27 roditelja odeljenja II/2 potpisalo peticiju protiv njega zbog verbalnog zlostavljanja učenika.

Protest je zakazan u vreme održavanja nastave, a sa razglasa je treštala glasna muzika, što je bilo direktno ometanje časova.

Direktor gimnazije Radisav Milić reagovao je i zamolio ih da se utišaju.

- Žalosno je i neodgovorno što je Forum protest organizovao ispod prozora učenika koji su prijavili psihičko zlostavljanje od strane nastavnika Jovana Kneževića i što im je sa zvučnika, dok su bili na nastavi, puštana muzika. Izvinjavam se učenicima što su morali da slušaju podržavanje onoga što mi kao društvo moramo da osudimo - naglasio je Milić za Kurir.

Aleksandar Markov, predsednik Foruma beogradskih gimnazija, za Kurir je rekao da posramljeno stoji ispred te gimnazije jer je ona u velikim problemima.

Aleksandar Markov
Aleksandar Markov foto: Privatna arhiva

- Stidim se u ime roditelja ovog odeljenja zbog onoga što su napisali i pitam ih koja je cena ćutnje. U peticiji su napisali da on psihički maltretira decu, školska godina je počela u septembru a sada je decembar. Da li bi Knežević bio super da je svima podelio petice? Roditelji su proizvoljno napisali određene rečenice koje je navodno on izgovarao u odeljenju - kazao je Markov.

Protest ispred Šeste beogradske gimnazije
Protest ispred Šeste beogradske gimnazije foto: Privatna arhiva

Podsetimo da je on nedavno javno istakao da će se izviniti što su pružili podršku Kneževiću ukoliko se pojavi ijedan snimak na kojem se čuju uvrede.

A kada je Kurir objavio audio-zapise, za koje je sam profesor potvrdio da su autentični, a na kojima se čuje i da učenike naziva "govedima", Markov je izrazio sumnjaju da su izvučeni iz konteksta. Jovan Knežević takođe se obratio prisutnima i rekao da mu je važno da postoji još onih koji smatraju da je znanje moć.

- Direktori škola danas imaju veću snagu od sudija jer vas optuže bez ikakvog pravnog osnova i onda vas maltretiraju šest meseci i čekaju da pokleknete, a da niko nije pokušao da razgovara. Ovo je moglo da se prevaziđe na civilizovan način. Kakav god da sam, uz mene su danas ljudi koje sam terao da mnogo rade i uče i koji su išli na popravne, i niko zbog toga danas ne žali.

Jovan Knežević
Jovan Knežević foto: Privatna arhiva

Profesor je već i u ranijem periodu bio suspendovan, u nekoliko navrata kažnjavan je smanjivanjem plate, a može se pročitati u novinskim arhivama i da su se i pre 20 godina roditelji žalili na njegovo ponašanje.

Ekipa Kurira

Bonus video

01:27

Joca ubica, profesor matematike Šeste beogradske gimnazije vređa učenike, naziva ih govedima i primitivcima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track