JUNAČKI POTEZ HRABROG LUKE! Kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti!
Foto: Privatna Arhiva

Bravo mališa

JUNAČKI POTEZ HRABROG LUKE! Kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti!

Društvo -

Detinjstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji deo života.Dečak Luka Vesić iz Vrnjačke Banje pamtiće svoje detinjstvo po oslikanim hodnicima onkoloških bolnica, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvek napustili ovaj svet. Svakog dana čuo je jecaje svojih roditelja, ljudi, doktora..

deca
foto: Privatna Arhiva

Svakog dana je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti. On je heroj Vrnjačke Banje. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga naučiti.

Sa tri godine dijagnostikovan mu je maligni karcinom u sinusnom kanalu. Njegovo ime je Luka Vesić. Učenik je drugog razreda OŠ "Popinski borci" iz Vrnjačke Banje.

deca
foto: Privatna Arhiva

Danas je on jedan zdrav dečak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Deda Mraza ostavila je sve bez teksta. Poželeo je da pomogne svojim drugarima sa Instituta za majku i dete u Beogradu gde se i on dugo godina lečio. Iz bolnice je izašao kao pobednik, ali je tamo ostavio i deo sebe.

Zajedno sa svojom učiteljicom Mirjanom Stojković i vršnjacima iz odeljenja oslikao je novogodisnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje. Od novca zarađenog prodajem kalendara kupili su poklone njegovim drugarima sa Instituta.

deca
foto: Privatna Arhiva

Roditelji i kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, poseteljinu...

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka je sa svojim drugarima iz škole, posetio mesto u kojem je toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Ohrabrio ih je, nasmejao i poželeo samo jedno - da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradice. I uspeće. Veruje Luka.

I kada pomislite da imate neku drugu želju za sledeću godinu, a da to nije zdravlje, setite se ovog junaka.

Kurir.rs

00:30

Najava za doček Nove godine u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track