AMBASADOR ŽELJKO JOVIĆ ZA KURIR: Da nisu digli dronove da traže nestalog Bugarina, ko zna da li bi našli telo srpskog planinara
Foto: Printscreen/Prva TV

TRAGEDIJA u bugarskoj

AMBASADOR ŽELJKO JOVIĆ ZA KURIR: Da nisu digli dronove da traže nestalog Bugarina, ko zna da li bi našli telo srpskog planinara

Društvo -

Ambasador Srbije u Bugarskoj Željko Jović za Kurir kaže da naša ambasada u Sofiji od činjenica koje su sto odsto potvrđene ima samoto da je nažalost pronađeno telo našeg planinara iz Trstenika čiji je identitet utvrđen. Ostalo je sve još nepoznanica i predmet istrage.

- Konstantovana je smrt muškarca s povredama karakterističnim za pad s veće visine, a da li se okliznuo, da li ga je neko gurnuo ili se desilo nešto treće to istraga pokušava da utvrdi, mi ne znamo. Telo je pronađeno ispod neke litice u blizini vrha Vihren, koji je treći najviši vrh na Balkanu. Taj deo Pirina je vrlo popularan za planinarske grupe, ali i opasan, a pitanje da li bi i kada telo našeg planinara bilo pronađeno da nije bila u toku potraga za bugarskim državljaninom (69) koji se izgubio pre nekog vremena. Pretraživali su taj deo planine i dronovima i na 30-40 metara od leša bugarskog državljanina, koji je prema pisanju ovdašnjih medija već bio u fazi raspadanja, ugledali su još jedno telo. Ispostavilo se d je to planinar iz Srbije - objašnjava za Kurir ambasador Jović.

Ambasador Željko Jović
Ambasador Željko Jovićfoto: Ministarstvo spoljnih poslova

On dodaje da je naš počasni konzul od lokalnih vlasti već bio obavešten da je srpski državljanin nestao iz hotela u kom je odseo.

- Za njim bi svakao bila pokrenuta potraga, ali pitanje na koju stranu i da li bi u pravcu i na mestu gde je pronađen da nije bila pokrenuta potraga za bugarskim državljaninom. I pitanje je zato kada bi i da li bi pronašli telo našeg državljanina - kaže Jović i dodaje:

Dragan Glišić, Bugarska, planinar
foto: Privatna arhiva

- Urađena je obdukcija, a Ministarstvo spoljnih poslova je u stalnom kontaktom s porodicom i činimo sve da telo što pre prebacimo u Srbiju. Nadamo se da će to biti u narednih dan-dva, neophodno je da istražni organi završe svoj posao, a potom i da mi završimo neku papirologiju s pogrebnim preduzećem.

Kurir.rs/J.S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track