SUNČANI BOŽIĆ U SRBIJI! Neverovatne temperature za praznik ali od ovog dana menja se sve! Na planine stiže sneg, u gradove kiša
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

VREMENSKA PROGNOZA

SUNČANI BOŽIĆ U SRBIJI! Neverovatne temperature za praznik ali od ovog dana menja se sve! Na planine stiže sneg, u gradove kiša

Društvo -

BEOGRAD - U Srbiji će danas posle lokalnog slabog mraza i magle, biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni.

Najniža temperatura biće od minus tri stepena do šest stepeni, a najviša od devet do 16 stepeni.

Uveče i u toku noći u većem delu Vojvodine, Timočke Krajine, kao i po kotlinama predviđa se stvaranje magle i niske oblačnosti.

U Beogradu će posle lokalne kratkotrajne magle biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab, jugoistočni. Najniža temperatura biće od nula do šest stepeni, a najviša oko 15. U toku noći predviđaju se magla i niska oblačnost.

RHMZ
foto: RHMZ Printscreen

Kome ovakvo vreme ne godi

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.

Kad tačno stiže zahlađenje

U ponedeljak će doći do postepenog naoblačenja sa kišom, najpre u Vojvodini i na zapadu Srbije. U noći između ponedeljka i utorka stiže zahlađenje, pa će tog dana i u sredu na planinama iznad 700 metara padati sneg, a u nižim predelima kiša i ponegde susnežica.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track