UMALO STRADALA: Posle korekcije dojke su mi ostavili OTVORENU RANU, pretila mi je sepsa! I NOS SU MI ISKRIVILI NA (FOTO)
Lidija Trbojević, Foto: Privatna arhiva

STRAVIČNO

UMALO STRADALA: Posle korekcije dojke su mi ostavili OTVORENU RANU, pretila mi je sepsa! I NOS SU MI ISKRIVILI NA (FOTO)

Društvo -

Lidija Trbojević tvrdi da je još jedna žrtva nestručnosti lekara u klinici "Atlas", a javila nam se nakon što smo pisali o ženi koju su unakazili tokom antiejdž tretmana

Godinama sam muku mučila s benignim tumorima na dojkama, sekli su ih, stavljala sam implantate da ujednačim njihovu veličinu. U jednom trenutku posle dojenja drugog deteta došlo je do upale i implantate sam morala hitno da zamenim. Samo je bolnica "Atlas" imala termin odmah. Dogovorila sam se za operaciju i zatražila da mi u istom uvođenju u anesteziju operišu i nos, pošto je kriv od udarca. Odande sam izašla potpuno unakažena - na dojkama sam imala rupu koja je izgledala kao ugriz ajkule, a nos su mi još više iskrivili!

Nos Lidije Trbojević pre operacije
Nos Lidije Trbojević pre operacijefoto: Privatna arhiva

Ovo tvrdi Lidija Trbojević (34) iz Beograda, koja nam se javila nakon što je juče u Kuriru pročitala ispovest sugrađanke Maje Božović, kojoj su lekari u toj privatnoj bolnici ubrizgali botoks koji se ne koristi za antiejdž, zbog čega su joj "spali mišići lica" i nije mogla da otvori usta. Lidija kaže da je i ona unakažena, da je verovala lekarima te klinike, ali da je tamo prošla kao bos po trnju.

Nos Lidije Trbojević posle operacije
Nos Lidije Trbojević posle operacijefoto: Privatna arhiva

- Probleme sa dobroćudnim tumorima u dojkama imala sam od 2009. godine. Širili su se, zbog čega su mi odstranjivani i delovi tkiva, pa sam stavila implantate da bi mi dojke bile jednake. Prošle godine sam se zbog upale našla na operacionom stolu u "Atlasu" 1. marta. Kada sam izašla iz bolnice, videla sam da sam upropašćena. Mesto šivenja imalo je rupu, nos su mi još više iskrivili. Iz dojke mi je curila tečnost, sve se inficiralo i zagnojilo - kaže Lidija.

Dodaje da je zaposlene u "Atlasu" molila da joj uzmu bris i pogledaju šta je razlog upale.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

- U međuvremenu sam se našla u Sarajevu, tamo sam uradila analize. Rezultati su pokazali veliki broj stafilokoka, rečeno mi je da sam tu bakteriju mogla da dobijem samo u bolnici. Pretila mi je sepsa. Tada je moj advokat poslao "Atlasu" opomenu pred tužbu. Bolnica joj je odgovorila:

- Uvidom u dokumentaciju i tok lečenja utvrđeno je da su ispoštovane sve procedure lečenja i da je ono u svemu urađeno po pravilima struke i da ne postoji lekarska greška. Pacijentkinja može doći na dalje konsultacije.

"Atlas" opet ćuti

Bolnica bez komentara

Lidija Trbojević kaže da je pisanje Kurira o slučaju Maje Božović pokrenulo lavinu i ohrabrilo je da i ona progovori o svojim problemima. Planira tužbu protiv Opšte bolnice "Atlas", iz koje i dalje ne žele ništa da komentarišu. Kazali smo im koji je novi slučaj, a saopšteno nam je da niko iz menadžmenta nema nikakav komentar. Baš kao i dan ranije, kada smo pisali o Božovićevoj.

Trbojevićeva je to i uradila, i na korekciji, tačnije rekonstrukciji dojke, našla se 29. septembra.

- Oklonjen mi je prvobitni ožiljak. Ipak, jedna dojka mi se ponovo otvorila, odatle curi žuta tečnost. Dojke su mi sada različite kao od tumora, kao da na operacionom stolu nisam ni bila. Još je gore. Dr Lazar Pajović (koga proziva i Maja Božović, prim. aut.) nakon svih mojih molbi da se reši problem rekao je: "Ja ću od vas da poludim."

Suzana Trajković

Bonus video

00:22

JEZIVO! POZNATI PEVAČ OD DR GAČEVIĆA TRAŽIO BIZARNU STVAR: Kad je plastični hirurg čuo šta hoće hteo da ga pošalje kod psihijatra!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track