POTREBNI SMO ALEKSI: Dečak (6) ima težak oblik autizma, do sada nije primao terapiju jer roditelji nemaju novca, a VREME ISTIČE
Foto: Budihuman.rs

budi human

POTREBNI SMO ALEKSI: Dečak (6) ima težak oblik autizma, do sada nije primao terapiju jer roditelji nemaju novca, a VREME ISTIČE

Društvo -

Aleksa Milić (6) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

Dečaku su međutim ustanovljeni značajno usporen psihomotorni razvoj i blaga retardacija tek od treće godine života. U specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Sokobanjskoj potvrđena je dijagnoza F 83.

Aleksa prema navodima sa portla Fondacije Budi human ne govori i poseduje elemente autizma. Redovno posećuje logopeda i defektologa.

Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Aleksa nastavio lečenje i napredovao.

Na poslednjem pregledu Aleksi su otkrili cistu na mozgu i preti opasnost da ostane kao biljka.

Aleksa Milić
foto: Budihuman.rs

- Preklinjem vas kao majka deteta, koje nijednu terapiju nije uspelo da primi, da mu pružite šansu za bolji život. Svaka poruka, uplata koliko ste u mogućnosti, podela apela, njemu znači novi život. Imamo manje od mesec dana, a nedostaje 12.000 evra - moli za pomoć majka Tamara.

Rok za plaćanje računa bolnici je 10. februar.

Sredstva su mu potrebna za terapije matičnim ćelijama, logopedske i defektološke tretmane, fizikalne tretmane, rehabilitacije, medicinsku opremu, lekove, potrošni medicinski materijal, laboratorijske analize, kao i za putne troškove i troškove smeštaja.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track