UPOZORENJE ZBOG OBILNIH PADAVINA, OVO SU NAJUGROŽENIJA MESTA U SRBIJI! Stevanović: Građani, SLUŠAJTE upute lokalnih štabova
Boban Stevanović, Foto: Kurir TV, RINA, Ilustracija

srbija je spremna!

UPOZORENJE ZBOG OBILNIH PADAVINA, OVO SU NAJUGROŽENIJA MESTA U SRBIJI! Stevanović: Građani, SLUŠAJTE upute lokalnih štabova

Društvo -

Iz Sektora za vanredne situacije saopštili su da Srbija spremno dočekuje najavljene velike padavine i da su preduzete preventivne mere. Pripadnici Sektora za vanredne situacije su na terenu, obilaze stanovništvo koje potencijalno može biti ugroženo dajući savete.

Načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić navodi da nema mesta panici, jer su poslata sva upozorenja komandantima štabova na terenu odnosno predsednicima opština i gradonačelnicima kako bi obratili pažnju na sva mesta gde eventualno može doći do problema.

O situaciji na terenu i spremnosti Srbije, povodom najavljenih padavina u Srbiji, voditeljka jutarnjeg programa Redakcija Kurir televizije Olja Lazarević razgovarala je sa Bobanom Stevanovićem, zamenikom načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ispričao je kakva je situacija na terenu nakon očekivanja porasta vodostaja.

- Tokom noći je došlo do izlivanja reke Grabovice na teritoriji opštine Sjenica i usled izlivanja došlo je do plavljenja 40 objekata u naselju Bukreš, šest objekata u centru grada i kotlarnice u osnovnoj školi "12. decembar". Izvršena je evakuacija tročlane porodice iz preventivnih razloga - kaže Stevanović.

Najugroženije teritorije jugozapad i zapad Srbije

- Oblačni sistem zahvata jednim delom teritoriju Srbije na zapadu i jugozapadu, mi smo akcenat stavili na reku Lim kod Prijepolja, Brodarevo - rekao je.

01:48

SRBIJA JE SPREMNA ZA MOGUĆE POPLAVE!

Komandatima štabova na terenu poslata su upozorenja.

- Sektor za vanredne situacije je po prijemu informacija od Republičkog hidrometeorološkog zavoda prosledio je sve informacije načelnicima štabova i gradonačelnicima na ugroženim teritorijama i predložio preventivne i operativne mere mere kako bi se predupredile neželjene situacije - ispričao je Stevanović.

Građani da slušaju upute i preporuke stručnjaka

- Ono što je najbitnije je da građani slušaju preporuke stručnjaka, lokalnih štabova za vanredne situacije i da se u skladu sa tim preporukama ponašaju - rekao je Stevanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track