"NAŠAO SAM MOJE DETE" Potresne reči oca Ilinke koja je posle 37 dana nađena mrtva: Kad Bog odluči idem kod Ike da je ZAGRLIM
Foto: RINA, RINA/Privatna arhiva

tragedija

"NAŠAO SAM MOJE DETE" Potresne reči oca Ilinke koja je posle 37 dana nađena mrtva: Kad Bog odluči idem kod Ike da je ZAGRLIM

Društvo -

Dalibor Dujović, otac nestale Ilinke iz Priboja, čije telo je pronađeno juče posle 37 dana potrage, oprostio se od tragično nastradale ćerke potresnim rečima.

Telo Ilinke Dujović (24) iz Priboja, podsetimo, pronađeno je sinoć u slivu reke Lim u blizini Rudog na teritoriji Bosne i Hercegovine. Dalibor je identifikovao svoju ćerku i sada čeka rezultate obdukcije.

- Trideset osmi je dan! A naše vreme je stalo na 37 danu. Našao sam moje dete! Nismo imali šansu i priliku da spasemo moju Ilinku. Nedostaje mi! A znam da je sada na nekom lepšem i boljem mestu od ovoga i da me čeka. Kad Bog odluči idem ja kod moje Ike da je zagrlim - napisao je Dalibor na svom profilu na društvenim mrežama.

Dalibor je želeo da se zahvali svima koji su zajedno sa njim više od mesec dana tragali za nestalom devojkom iz Priboja.

- Prijatelji moji! Hteo bih još ovu poruku napisati i zahvaliti vam se u moje ime i ime porodica Dujovic i Zekovic. Učinili ste mnogo za sve nas. Za sebe. Dokazali ste ili saznali da jeste dobri ljudi. Puni srčanosti, ljubavi, vere i hrabrosti. Nadam se da neću nikoga zaboraviti. Teško mi ide ovakvo pisanje. Naucio sam drugacije sa vama !

Dalibor je naglasio da tragedija njegove porodice treba svima da bude opomena za budućnost.

- Ovo nije izgubljena bitka. Da, ova potraga je završena, nove potrage čekaju, ali ne 37 dana. Svu nestalu decu i ljude moramo naći. Ja jesam budan, a vi ste. Srbijo, budi se. Tvoja deca te čekaju! Ljubi vas brat - napisao je neutešni otac.

Ilinka je nestala 12. decembra, a poslednji put je viđena na obali Lima u starom Priboju pa je i pretraga reke i okoline nizvodno bila i najdetaljnija.

Devojka je krajem septembra, podsetimo, takođe nestala, a na brdu Bić iznad Priboja pokušala je samoubistvo tako što se otrovala lekovima.

Tada se čitav Priboj udružio i krenuo u potragu, našli su je nedugo potom bez svesti, a lekari u pribojskoj bolnici su joj jedva spasili život.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track