U SRBIJI JE PRONAĐENO BOGATO NALAZIŠTE ZLATA: Ministarka Đedović otkrila gde se ono nalazi, ova OPŠTINA ĆE PROCVETATI! VIDEO
Foto: Instagram/dubravka.djedovic

ministarka rudarstva energetike

U SRBIJI JE PRONAĐENO BOGATO NALAZIŠTE ZLATA: Ministarka Đedović otkrila gde se ono nalazi, ova OPŠTINA ĆE PROCVETATI! VIDEO

Društvo -

U Srbiji je pronađeno bogato ležište zlata u Žagubici, na lokalitetu Čoka Rakita, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović.

- Preliminarni rezultati tehnoloških ispitivanja pokazuju i da je moguće proizvesti čist koncentrat zlata, sa ukupnim iskorišćenjem zlata većim od 93 odsto , što u perspektivi može biti od velikog značaja za ekonomiju cele zemlje, posebno za region istočne Srbije - navodi se u opisu videa koji je objavljen na Instagram profilu ministarke Đedović:

Ono što treba napomenuti, jeste da je projekat u fazi istraživanja, da je potrebno kroz nova istraživanja potvrditi ove dobre rezultate, a onda nakon toga izraditi elaborat kojim će se izvršiti verifikacija resursa i rezervi.

Potencijalno ležište daje dodatnu vrednost ležištima koja su već detektovana na projektu Timok kod Žagubice, koji realizuje kanadska kompanija Dundee Precious Metals INC, koja je i objavila vest o novom nalazištu zlata.

Rezultati predstavljaju značajan korak napred u poznavanju geologije ležišta, ali još ne znače otvaranje rudnika, ukazuje se u saopštenju Ministarstva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track