OLAKŠAJMO ZORICI ŽIVOT! Devojčica (8) boluje od teške bolesti i potrebna joj je NAŠA POMOĆ: Majka Ljiljana uputila APEL svima
Foto: Fondacija humanost bez granica

OLAKŠAJMO ZORICI ŽIVOT! Devojčica (8) boluje od teške bolesti i potrebna joj je NAŠA POMOĆ: Majka Ljiljana uputila APEL svima

Društvo -

Zorica Dragojlović iz Beograda je devojčica koja ima osam godina i boluje od teške i agresivne bolesti spinalne mišićne atrofije tipa 1.

Lekari nisu imali dobre prognoze za njenu bolest, i predviđali su joj samo godinu dana života.

Lek za ovu bolest postoji, a primenjuje se u Evropi i Americi, gde se deca leče već pune dve godine. U maju 2018. godine je i naša zemlja kupila taj lek.

Njena majka Ljiljana Dragojlović uputila je još jedan apel javnosti kako bi Zorici bio olakšan život.

- Zoka je jedna od najteže obolele dece u Srbiji. Trenutno joj je najpotrebniji medicinski potrošni materijal bez kog ona ne može da živi,koji je sastavni deo njenog života. Molim vas pomozite nam, jer ako se uskoro ne skupi novac za medicinski materijal (gaze,kateteri,špricevi,itd) Zoka ne može da živi - istakla njena majka Ljiljana.

Zorica Dragojlović
foto: Fondacija humanost bez granica

Devojčica ne diše samostalno, već pomoću respiratora čija cev ulazi u dušnik kroz takozvanu stomu na vratu. Hranu dobija preko sonde, nepokretna je, a svest joj je potpuno očuvana.

- Ona je pacijent na intenzivnoj nezi, diše preko respiratora 24/7, hrani se preko pega, ne pomera se, ne sedi i zavisi od mene 100%. Ja sam samohrana majka koja nema nikoga od porodice da mi pomogne, a dete i ja živimo od socijalne pomoći - kazala je njena majka.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track