TROJE ŠTENADI LOVAC BEZ PARDONA RAZNEO KARABINOM! Kovačević: Ne mogu da verujem da to neko može da učini!
Foto: Privatna arhiva

Užas

TROJE ŠTENADI LOVAC BEZ PARDONA RAZNEO KARABINOM! Kovačević: Ne mogu da verujem da to neko može da učini!

Društvo -

Troje štenadi bez pardona razneo je karabinom najverovatnije lovac u Nevadama, prigradskom naselju Gornjeg Milanovca.

Dragiša Kovačević, koji je Kuriru i dao fotografiju preslakih kučića, ne može da veruje da je neko u stanju da tako nešto učini!

- Te kučiće, koj su bili mešanci, supruga i ja smo obožavali. Odlazili smo iz Beograda u Nevade samo da ih vidimo i igramo se s njima, umiljate životinjice nisu imale ni po tri-četiri kila, uvek su se motale oko nogu i tražile da ih maziš. U toj kući živi moj sinovac, ali on vozi kamion i bude po tri-četiri dana na putu. Za to vreme je komšija hranio kučiće. U utorak ujutru štenci su izašli na put misleći da stiže njihov gazda i istrčali pred automobil da ga dočekaju - priča za Kurir Kovačević.

Nevade, Dragiša Kovačević
foto: Privatna arhiva

Međutim, to nije bio njihov gazda.

- U to vreme, u utorka u pola osam ujutru, kad inače nije vreme lova, taj čovek za koga pretpostavljam da je lovac, išao je kolima i štenad su trčala za njim. Kad su došli na poljanu on ih je pobio. Bila je policija, javni tužilac je uzeo stvar u svoje ruke. Dolazio je i veterinar koji je utvrdio da je pucano iz automatskog oružja, iz karabina. Bukvalno ih je pocepao, na pet-šest metara od puta. Ne mogu da verujem da takav čovek postoji - kaže Kovačević.

Dragiša Kovačević
Dragiša Kovačevićfoto: Privatna arhiva

KRVAVI NIZ Ovo je samo jedan u nizu zločina nad nedužnim životinjama. Nedavno se pojavio snimak devojke iz Niša koja iz zamrzivača prihvatilišta za pse u Boru izvadila kese u kojima su bila tri ubijena i zamrznuta šteneta, od kojih jedno nije imalo glavu. A u Novom Slankamenu lovac je, navodno po nalogu predsednika mesne zajednice, ubio kuju dok je dojila štence.

Dodaje da tu imaju kamere, kao i da je tražio telefon predsednika Lovačkog saveza Srbije da ga o svemu obavesti.

- Čuo sam da su tu došli lovci da navodno čekaju srne. Kad su kućići naišli, plašili su se da im ne rasteraju srne i pobili su ih. Ne mogu da verujem da to ljudska ruka može da učini - ističe Kovačević.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track