ZVERSKI MALTRETIRALI ĐAKA (12) IZ BEOGRADA NA ZIMOVANJU: Vršnjaci ga tukli pa šipkom probali da mu urade najgnusniju stvar
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Ilustracija

O slučaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu

ZVERSKI MALTRETIRALI ĐAKA (12) IZ BEOGRADA NA ZIMOVANJU: Vršnjaci ga tukli pa šipkom probali da mu urade najgnusniju stvar

Društvo -

BEOGRAD - Dečak (12) 21. januara doveden je na Institut za majku dete u pratnji roditelja, nakon povratka sa zimovanja u Sloveniji.

Dečak je imao povrede po celom telu kao i masnice od udaraca, a nakon fizičkog maltretiranja vršnjaci su pokušali da mu nabiju šipku u anus preko pantalona.

Kako se saznaje, sve se dogodilo na planini Krvavec, a putovanje je organizovala jedna beogradska škola (naziv škole poznat redakciji), piše Blic.

Ovim povodom oglasilo se i Ministarstvo prosvete, koje navodi da ih je škola obavestila o celom slučaju, te da je učenik "tokom privatnog puta u Sloveniju, za vreme zimskog raspusta, pretrpeo fizičko i digitalno nasilje".

- Škola nije bila uključena u realizaciju tog puta, ali je Tim za prevenciju nasilja škole, po povratku učeniku pružio podršku, kao i njegovim roditeljima. Učenik redovno pohađa nastavu - navode u Ministarstvu, preneo je Telegraf.

- Ne dajemo nikakve informacije u vezi sa događajem - kratko je rekla direktorka škole.

Kako se navodi učenika su vršnjaci tukli, a zatim pokušali da ga povrede i šipkom. U istrazi su do sada u pratnji roditelja izjave dali učenici koji su mučili druga, nastavnica koja ih je vodila i dečak koji je žrtva vršnjačkog nasilja. O slučaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo u Beogradu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track