MUP OBJAVIO APEL! NIKAKO NE KREĆITE KA KOPAONIKU: Mećava ne staje, snega ima i pola metra, pogledajte spisak NEPROHODNIH PUTEVA
Foto: Infoliga.rs

oprez

MUP OBJAVIO APEL! NIKAKO NE KREĆITE KA KOPAONIKU: Mećava ne staje, snega ima i pola metra, pogledajte spisak NEPROHODNIH PUTEVA

Društvo -

Pripadnici Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je danas zahvatilo teritoriju Srbije.

- Devedeset vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valjeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji i asistenciji ekipama hitne pomoći i izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, ali i na uklanjanju palih stabala i delova krovova - saopšteno je iz MUP.

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku, navodi se u saopštenju, neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega.

- Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavljanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane - kažu u MUP.

Mole se građani da ne kreću na put, saopštio je MUP, navodeći detaljan spisak puteva koji su neprohodni.

I B-29 Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje – Odvraćenica

II A-211 Brzeće - Kopaonik (Jaram)

II A-197 Kumanica - Preko Brdo - Duga Poljana

II A-198 Odvraćenica - Preko Brdo

II A-198 Raška - Kuti – Odvraćenica

II A-201 Vrbnica - granica SRB/CG (Vrbnica)

II A-202 Sjenica - Raždaginja - Buđevo - Karajukića Bunari - Suvi Do - Leskova - Velje Polje – Tutin

II B-356 Srasla Bukva - Srezojevci - Trbušani (Komuna)

Navodi se i da su bez električne energije dalekovodi Štavalj i Bare na teritoriji grada Novog Pazara, u Čačku u selu Donja Trepča, Kačulice, Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji opštine Opštine Lučani u sela Dljin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.

- Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom - saopštavaju iz MUP.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u planinskim predelima tokom noći očekuju mećava i stvaranje većih snežnih nanosa.

Visina snežnog pokrivača u pojedinim mestima već iznosi i pola metra.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track