PROHODNI PUTEVI KA KOPAONIKU! Potpuno zavejana Crna Trava, stabilizovano snabdevanje električnom energijom u Čačku i Lučanima
Foto: RINA

vreme

PROHODNI PUTEVI KA KOPAONIKU! Potpuno zavejana Crna Trava, stabilizovano snabdevanje električnom energijom u Čačku i Lučanima

Društvo -

Zavejane puteve u višim predelima Srbije putari su očistili tamo gde ih mećava u tome nije sprečila, potpuno je zavejana Crna Trava, ali je zato snabdevanje električnom energijom u Čačku i Lučanima stabilizovano i svi potrošači su dobili struju, rečeno je u Elektrodistribuciji.

Bez struje je juče bilo oko 2.000 potrošača na teritoriji Čačka i Lučana zbog mećave.

Svi putni pravci prvog i drugog reda u Čačku i Lučanima su očišćeni od snega i prohodni za saobraćaj, navode u lokalnim komunalnim preduzećima.

Andrija Aleksić iz Gorske službe spasavanja, koji je dežuran na Kopaoniku, kaže da je nebo vedro, sneg ne pada, ali duva jak vetar. Putevi su pročišćeni.

Kopaonik
foto: Kurir

One koji borave na planini savetuje da provere prognozu pre nego što izađu, da se obuku slojevito, ponesu hranu, vodu i rezervne baterije.

One koji kreću na Kopaonik savetuje da spreme opremu poput lanaca i da provere koja strana je prohodnija.

Predstavnik Gorske službe spasavanja u Novom Pazaru Boško Mihailović rekao je da je i dalje neprohodan put Novi Pazar-Odvraćenica i Raška-Odvraćenica.

Savetuje vozačima da ne kreću na put tim deonicama.

Nakon višečasovnog prekida saobraćaja, koji su na deonici od Brzeća do Kopaonika izazvali olujni vetar i mećava, situacija je normalizovana.

Deonica od Novog Pazara prema Sjenici otvorena je samo za putnički saobraćaj.

Pešter, sneg, Sjenica
foto: RINA

Potpuno je zavejana Crna Trava, a jak vetar pravi smetove i dva metra.

U celoj Srbiji temperature su jutros u minusu, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 6 časova izmereno minus 16 stepeni Celzijusa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track