SNEG I VETAR PARALISALI IVANJICU! Momčilo Mitrović za Kurir TV: Sve službe u pripravnosti 24 sata! Imamo ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA
Momčilo Mitrović za Kurir TV, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kataklizma

SNEG I VETAR PARALISALI IVANJICU! Momčilo Mitrović za Kurir TV: Sve službe u pripravnosti 24 sata! Imamo ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA

Srbija -

Nakon što je sneg u samo jednom danu napadao pola metra, a u nekim planinskim selima i više, stanovnici Ivanjice konačno imaju struju. Ipak, usled jakog vetra koji je pratio snežne padavine nastali su nameti visoki i po nekoliko metara, a kako ide njihovo raščišćavanje i gde je trenutno najkritičnije prenela je novinarka Violeta Jovičić.

Ona je razgovarala sa Momčilom Mitrovićem predesednikom opštine Ivanjica, koji je opisao situaciju u ovom delu Srbije.

Sneg, Mitrović
foto: Kurir tv

- U Ivanjici ima dosta snega. Na brdima smo imali 10-15 cm, a na Goliji je sneg prešao 60 cm! Putni pravci su uglavnom prohodni, sačekaćemo presek da vidimo koliko je dece došlo u školu, odnosno gde su ti problemi - rekao je Mitrović.

02:24

SNEG U IVANJICI NAPRAVIO KOLAPS!

Prema njegovim rečima, nije sneg napravio problem nego vetar.

- Nije sneg toliko napravio problem, koliko je problem napravio vetar. Imali smo snežne namete u selima gde ih nikada nismo imali! Bili su snežni nanosi od 1 do 2 metra gde god su neke vrleti, nije neočekivano vreme za ovo doba godine, ali vetar je veliki problem. Sva mehanizacija je na terenu. Imali smo šest smrtnih slučajeva u udaljenim mesnim zajednicama, to je dosta usporilo čišćenje nekih drugih putnih pravaca koji su prioriteti - kazao je Mitrović i u nastavku prikazao spremnost svih službi na trenutnu situaciju.

Sneg, Mitrović
foto: Kurir tv

- Spasilačke, vatrogasne službe, civilna zaštita, sve službe su 24 sata u dežurstvu. Situacija je relativno normalna za ovo doba godine, osim vetra koji pravi velike probleme - predočio je, rekavši da postoji opravdan strah od ledenja vode u rezervoarima i cevovodima.

Kako je rekao, put ka Goliji još uvek nije prohodan.

- Postoji još zavejanih putnih pravaca koje će očistiti tokom današnjeg dana. Put ka Goliji još uvek nije prohodan, tokom današnjeg dana će sve očistiti, mašine su na terenu, i opet su smetovi napravili veliki problem, kada se razvedri i sine Sunce, svi ćemo uživati u čarima Golije - rekao je Mitrović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track