ULTRAMARATONAC ISTRČAO 70 KM ZA KOLEGINOG SINA KOJI JE BOLESTAN! Skoro pola je istrčao sam, a onda su mu se priključili ONI (FOTO)
Željko Zeljković je istrčao 70 kilometara za Mateju Poljaka (5), Foto: Ustupljene fotografije

HUMANO

ULTRAMARATONAC ISTRČAO 70 KM ZA KOLEGINOG SINA KOJI JE BOLESTAN! Skoro pola je istrčao sam, a onda su mu se priključili ONI (FOTO)

Društvo -

Željko Zeljković, komandir KPZ "Pančevo" i ultramaratonac istrčao je danas ultramaratonsku distancu od 70 kilometara od KPZ "Pančevo" do KPZ "Požarevac" kako bi pomogao petogodišnjem Mateji Poljaku koji boluje od autizma, a koji je sin njegovog kolege.

On je na trku krenuo jutros oko 6.30 časova, a završio nešto pre 15 sati. Za Kurir kaže da je zadovoljan akcijom.

- Deo trke, prvih 30 kilometara trčao sam sam. Posle su mi se priključivale kolege, neki su trčali i sa mnom do kraja. Poslužilo nas je vreme. Ovo je samo deo akcije "Kolege za kolegu" koju su smo pokrenuli da bi pomogli našem kolegi Nikoli Poljaku, ocu malog Mateje (5) koji boluje od autizma, a njegovi najveći problemi su u govoru i komunikaciji, zatim mehanici, a registrovani su i povremeni epileptični prekidi - rekao je Zeljković.

1 / 6 Foto: Ustupljene fotografije

On je trčao od Pančeva, preko Bavaništa, Kovina, Radinca i Vranova, sve do zabele. Cilj je bio da se u trci sakupi što više novca da bi pomogli ovoj porodici jer im za tretmane i lekove treba oko 50.000 dinara mesečno.

Inače, Zeljković i Nikola Poljak su kolege u KPZ u Pančevu. U realizaciji ove humanitarne akcije pomogli su Uprava za izvršenja krivičnih sankcija, Uprava KPZ "Pančevo" i Uprava KPZ "Zabela - Požarevac".

Ljudi su mogli da po proizvoljnoj ceni uplaćuju kilometre koje je trčao Željko. Iako je trkom završen deo akcije, i dalje je moguće uplatiti novac za ovo dete.

Svako ko želi da pomogne malom Mateji to može uraditi uplatom na namenski žiro račun u "NLB Komercijalnoj banci" br. 205-9001030353543-55

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

07:44

ČELIČNA DAMA U VOJSCI SRBIJE: Nosi cepanice i pliva u ledenoj vodi, sve to sa ekipom BEOGRADSKIH GORŠTAKA (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track