NA NEBU JUGOSLAVIJE "VIDEO JE NLO"! Pesticidi su ostali da lebde u vazduhu! Nisam gubio pribranost! O OVOME SE I DANAS PRIČA!
Priče o NLO su uvek izazivale pažnju

Totalno nadrealno

NA NEBU JUGOSLAVIJE "VIDEO JE NLO"! Pesticidi su ostali da lebde u vazduhu! Nisam gubio pribranost! O OVOME SE I DANAS PRIČA!

Društvo -

Ovih dana jedna od aktuelnijih svetskih tema su i nepoznati leteći objekti iznad Sjedinjenih Američkih Država.

Uveliko Amerikanci optužuju Kineze da su to njihove špijunske letelice, a Kinezi ne ostaju imuni na oštre prozivke i uzvraćaju istom merom...

Sve je krenulo sa pričom o jednom balonu. Velikom. Meteorološkom. Ili je to bila samo kamuflaža. Pratili su ga nekoliko dana iznad severne Amerike, na kraju mu je borbeni avion presudio. I već je tada počelo žestoko upiranje prstom.

Neidentifikovana letelica 1974 fotografisana u Jugoslaviji
Neidentifikovana letelica 1974 fotografisana u Jugoslavijifoto: Printscreen

Neidentifikovani leteći objekti iliti NLO nisu retkost, ustvari priče o njima praćene raznoraznim snimcima koji navodno potvrđuju njihovo postojanje. U već pomenutim Sjedinjenim Američkim Državama postoji i oblast 51 smeštena u Nevadi za koju mnogi smatraju da krije istinu o vanzemljacima koji su, uvereni su, posetili našu planetu.

Prijava takvih mističnih letelica prijavljivana je decenijama unazad na svim meridijanima. Nema takoreći države iznad koje nisu primećeni. Tako ni naši prostori nisu izuzeti.

U Jugoslaviji nekadašnjoj je bilo više susreta sa NLO o čemu su u medijima svedočili piloti. I kao što to redovno biva, jednu od uloga je uvek imao i Josip Broz Tito, sam po sebi za mnoge i dalje veoma mistična figura, koja je od Drugog svetskog rata pa do smrti 1980. vladala socijalističkom zemljom u kojoj su (naizgled) složno živeli bratski narodi.

Ali o jednom od "susreta" se i dan danas priča. Totalno je nadrealan!

- Posipao sam pesticidima polje iznad Bukovice kad sam iznenada na levoj strani u vidokrugu primetio objekat nepoznat, koji je bio blještav... Ustvari, menjao je boju... Ustvari, bio je žut, zelenkaste boje... Povremeno. Onda sam iznenada začudio se jer sam primetio da avion jednostavno stoji na mestu i da se elisa pritom ne okreće, a ja sam znao da se avion mora kretati jer sam ga upalio! - pričao je pred kamerama lik kojeg je igrao Branko Đurić Đuro u nekada veoma popularnoj "Top listi nadrealista".

Toliko je skeč dobro urađen da uvek izaziva pažnju. Đuro je dalje ovako objašnjavao susret sa vanzemaljcima i NLO na nebu Jugoslavije.

- Međutim sve je mirovalo, sve je stajalo, taj objekat je proleteo par puta pored mene. Pogledao sam dole, a pesticidi nisu padali po njivi nego su na moje opšte iznenađenje stajali u zraku! Nisam gubio pribranost nijednog momenta - pričao je "novinarima" dok je iza njega stajao čuveni dvokrilac, kakve i danas koriste za zaprašivanje što komaraca što njiva:

- Pokušao sam da pokrenem avion, nije mi polazilo za rukom. Kad se taj objekat izgubio, nepoznati blješteći zeleni, ustvari crveni je bio... Taj zelenkasti objekat kad se izgubio iz vidokruga avion je sam krenuo napred i ja sam imao apsolutnu kontrolu... Nemojte me više, stvarno - kazao je, odmahnuo rukom i izašao iz kadra.

I sam Branko Đurić Đuro je na svom Fejsbuk profilu sada okačio taj stari snimak uz opasku "jedna aktuelna" uz haštagove NLO, UFO i mozdabalon.

Pogledajte, ulepšaće vam dan, a za one koji ne znaju za sarajevske Nadrealiste biće verovatno zanimljivo otkriće.

Kurir.rs

Bonus video:

14:40

Posle pola veka ćutanja Kostić progovorio za Kurir: NLO JE BIO NADOHVAT RUKE, OVO NAS JE SPREČILO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track