POSLANIK DR ZEČEVIĆ DONOSI ZAKONE U SKUPŠTINI, A SAM IH GODINAMA KRŠI! Država mu naređuje da zatvori NELEGALNI DOM, a on izbegava!
Foto: Printskrin, Kurir

APSURD

POSLANIK DR ZEČEVIĆ DONOSI ZAKONE U SKUPŠTINI, A SAM IH GODINAMA KRŠI! Država mu naređuje da zatvori NELEGALNI DOM, a on izbegava!

Društvo -

Narodni poslanik dr Zoran Zečević, visoki funkcioner Srpske stranke Zavetnici, u okviru porodične Poliklinike "Sveti Stefan" u Aranđelovcu već više od decenije drži bez licence dom za stare, za koji je Kuriru Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potvrdilo da bezuspešno pokušava da ga zatvori!

Apsurd je što čovek koji sada sedi u Narodnoj skupštini, a koja je nosilac zakonodavne vlasti u ovoj zemlji, uporno krši zakone iste te zemlje. I dok ga država, ovoga puta oličena u pomenutom ministarstvu, po slovu zakona sumnjiči za nelegalne poslove, on nakon svakog rešenja o zabrani rada samo promeni ime firme i nastavi po starom!

Tako je, prema zvaničnim podacima, Odeljenje za inspekcijski nadzor u tri navrata donosilo odluku da se na ilegalni dom u Knjaza Miloša 30 stavi katanac, i to 26. 2. 2008, kada je rešenje naslovljeno na ime dr Zorana Zečevića, potom 22. 5. 2014. na Dom za stare "Help" i 7. 2. 2018. na "SDSV Stefan" d. o. o. Aranđelovac.

dr Zoran Zečević, Zavetnici, poslanik
foto: Youtube Printscreen

Da dom i dalje radi uprkos nemanju dozvole, potvrđuju i podaci ministarstva da je inspekcija u avgustu i septembru 2022. godine pokušavala da izvrši nadzor, ali da su bili sprečeni, pa su uputili čak i "urgenciju Osnovnom sudu u Aranđelovcu za što hitnije preduzimanje mera iz nadležnosti suda, donošenje rešenja za vršenje uviđaja kod neregistrovanog subjekta kako bi se obezbedila zaštita smeštenih korisnika". Osnovni sud ju je odbio krajem septembra!

Potvrda da je dom radio i u novembru Kuriru je stigla i od V. P., koja je iznela teške optužbe na račun zaposlenih, tvrdeći da su zanemarivali njenu majku S. P., zbog čega je dobila žive rane na telu kroz koje se videla kost! Za mesečni boravak u domu platila im je 500 evra, a dodatno su tražili još novca za lekove. Majku je posle samo mesec dana u teškom stanju izbavila iz Zečevićeve ustanove. Nedugo potom ju je i sahranila.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

Valja podsetiti da nam je Zečević rekao da se poliklinika vodi na sina i da se bavi smeštajem, tj. privremenim boravkom starih lica, za šta je uredno registrovana i prijavljena. Legalan rad poliklinike ne spori ni ministarstvo.

- Imamo i dokaze. I Osnovni sud u Aranđelovcu je na osnovu tih dokumenata odbio zahtev ministarstva za ulazak u dom jer se mi ne bavimo pružanjem usluga socijalne zaštite. Ovo je atak na moju porodicu, u kojoj smo svi lekari, pa i na mene, a vrši se i hajka na firmu.

Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine i narodna poslanica SNS, kaže za Kurir da takvim ljudima moral i zakoni nikada nisu bili prepreka ni za šta.

- Na što su višoj poziciji, više su spremni da pljačkaju državu. Takvim ljudima ne smemo da dozvolimo da se pitaju u Srbiji o bilo čemu. Neverovatno mi je da, umesto dokaza, Zečević krivi SNS da ga neko neosnovano napada, ali ne nudi makar jedan dokaz koji će pokazati da posluje legalno - istakla je Božićeva.

Usijanje dana, Sandra Božić
foto: Kurir

Dodala je i da se ovim tekstom o dr Zečeviću objavljenim u Kuriru udara u srž istine koja, kako kaže, najviše boli.

- Ministarstvo radi svoj posao kroz inspekcije i najbitnije da se ovakve stvari razotkrivaju. Zakon važi za sve i mora da se poštuje, ako je njegova vizija da ga poslanička funkcija stavlja iznad zakona, grdno se vara. SNS će nastaviti da se bori protiv ovakvih mahinacija koje imaju za cilj pljačkanje građana Srbije i u tom smislu pozivam nadležne organe da istraže ovaj i sve ostale slučajeve kršenja zakona u domovima za stara lica - istakla je Božićeva.

Milica Đurđević Stamenkovski, liderka Zavetnika

Ovo je obračun sa strankom

Liderka Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski smatra da je to što radi MINRZS udar na njenu stranku, koja je, napomenimo, osnovana 2012. godine, a nelegalni poslovi dr Zečevića se pokušavaju sprečiti još od 2008. i od tada je promenjeno čak šest ministara.

Milica Đurdević Stamenkovski
foto: Kurir televizija

- Vreba se svaka prilika da se klevetama i poluistinama nasrne na ugled koji stranka ima. Razlog je naš nepokolebljiv stav po pitanju očuvanja države i Kosova i Metohije. Dr Zečević je već objasnio pravni status poliklinike, i pritom se pozvao na presude Osnovnog suda. Ako neko misli da to nije dovoljno, postoje pravni i zakonski mehanizmi da se ovo pitanje otvori. Sve drugo je pokušaj manipulacije i obračuna sa političkim protivnicima - kaže Đurđevićeva i dodala:

- Ministarstvu bih preporučila da se najpre pozabavi time što borci koji su branili ovu zemlju nemaju zdravstvene knjižice. Narod dobro zna kakvi su uslovi u centrima za socijalni rad. To su teme za naslovnicu. Kakav je ugled porodice Zečević u Aranđelovcu, najbolje govore rezultati na izborima - Zavetnici su u ovom gradu najsnažnija opoziciona stranka. Očigledno to nekome smeta.

Iz MINRZS su nam ponovili da su postupali u okviru svojih nadležnosti, te da se "uzimajući u obzir poslednju odluku suda, kao i da je poliklinika "Sveti Stefan" licencirana od strane Ministarstva zdravlja", obratimo i tom ministarstvu. Uputili smo pitanja još u ponedeljak, ali nismo dobili odgovore.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja