KO ŠTITI OVOG ČOVEKA?! Ministarstvo ima saznanja da poslanik dr Zečević uprkos zabranama rada i DALJE IMA NELEGALNI DOM ZA STARE!
Foto: Printskrin, Kurir

DOSTA

KO ŠTITI OVOG ČOVEKA?! Ministarstvo ima saznanja da poslanik dr Zečević uprkos zabranama rada i DALJE IMA NELEGALNI DOM ZA STARE!

Društvo -

Nakon tekstova u Kuriru o domu za stare koji nema dozvolu za radi već deceniju i po, a u vlasništvu je narodnog poslanika dr Zorana Zečevića, kao i optužbama za teško zapostavljanje korisnika koji zbog nemara zaposlenih dobijaju žive rane na telu, postavlja se logično pitanje - ko štiti tog čoveka?!

Državni organi oličeni u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kako je potvrđeno Kuriru, u više navrata su tokom 15 godina zabranjivali rad nelegalnog doma za stare u okviru legalne porodične Poliklinike Sveti Stefan" u Aranđelovcu koja je u vlasništvu dr Zečevića, visokog funkcionera Srpske stranke Zavetnici.

Poliklinika Sveti Stefan
foto: Printscreen

Dom je bez licence sve to vreme i dalje radio, a inspekcija je i u avgustu i septembru 2022. godine, odnosno u prvim danima Zečevićevog poslaničkog mandata pokušavala da izvrši nadzor, ali su bili sprečeni, pa su uputili "urgenciju Osnovnom sudu u Aranđelovcu za što hitnije preduzimanje mera iz nadležnosti suda", odnosno "donošenje rešenja za vršenje uviđaja kod neregistrovanog subjekta kako bi se obezbedila zaštita smeštenih korisnika". Sud je to udbio.

Čitaoci Kurira su nas zvali pitajući kako je moguće da osoba koju država juri zbog kršenja zakona može da sedi u Narodnoj skupštini koja je nozilac zakonodvane vlasti! Njihova poruka je bila da ako je sve legalno, kako dr Zečević tvrdi, i ako je tačna njegova tvrdnja da nema dom za koji su zvanično donošena u prethodnom periodu Rešenja o zabrani rada - zašto onda ne pusti inspekciju da se u to sama u veri i zašto do sada nije dao nikakav dokaz koji bi potkrepio sve što kaže i posle kojeg država ne bi imala nikakve sumnje u njega.

dr Zoran Zečević, Zavetnici, poslanik
foto: Youtube Printscreen

Upravo tog stanovišta je i Sandra Božić, potpredsednica Narodne skupštine, koja je ranije za Kurir istakla da "što su (pojednici) na višoj poziciji, više su spremni da pljačkaju državu".

Usijanje dana, Sandra Božić
foto: Kurir

- Takvim ljudima ne smemo da dozvolimo da se pitaju u Srbiji o bilo čemu. Neverovatno mi je da, umesto dokaza, Zečević krivi SNS da ga neko neosnovano napada, ali ne nudi makar jedan dokaz koji će pokazati da posluje legalno.

Advokat Nebojša Milosavljević kaže za Kurir da je ovo posao za nadležno tužilaštvo.

Nebojša Milosavljević
foto: Printscreen

- Državni organi treba da istraže ovaj slučaj do kraja, da ispitaju sve činjenice i da se onda utvrdi da li ima elemenata za krivično delo. Ne može poslanik koji sedi u Skupštini i diskutuje o demokratskim pravima i zakonu da u sopstvenoj avliji ne vidi propuste.

To treba postaviti i kao pitanje u Skupštini jer niko nema prava da uzurpira vlast bilo da je službenik ili narodni poslanik. Zakon je isti za sve. Takođe, treba naglasiti da nisu bitne ni političke stranke, već poštovanje zakona.

Podsetimo, Odeljenje za inspekcijski nadzor u tri navrata donosilo odluku da se na ilegalni dom u Knjaza Miloša 30 stavi katanac, i to 26. 2. 2008, kada je rešenje naslovljeno na ime dr Zorana Zečevića, potom 22. 5. 2014. na Dom za stare "Help" i 7. 2. 2018. na "SDSV Stefan" d. o. o. Aranđelovac.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja