S OVIM MOMCIMA NEMA ŠALE! SAJ BRILJIRAO NA SWAT CHALLENGE 2023. U DUBAIJU: Uzeli 4. mesto, a evo ko je iz regiona daleko iza nas
Foto: MUP Instagram printscreen

takmičenje u emiratima

S OVIM MOMCIMA NEMA ŠALE! SAJ BRILJIRAO NA SWAT CHALLENGE 2023. U DUBAIJU: Uzeli 4. mesto, a evo ko je iz regiona daleko iza nas

Društvo -

BEOGRAD - Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) MUP-a Srbije osvojila je četvrto mesto na takmičenju specijalnih policijskih jedinica u Dubaiju, koji se održava pod nazivom "SWAT challenge 2023".

Kako prenosi portal Balkanska bezbednosna mreža, srpski SAJ je osvojio 209 poena, dok je Žandarmerija MUP-a Srbije osvojila 138 poena, što je bilo dovoljno tek za 22. mesto.

Pobednik takmičenja bila je ruska specijalna jedinica Rosgvardije iz Čečenije pod nazivom Ahmat, drugo mesto osvojila je policija Dubaija a treće takođe ruska jedinica Rosgvardije pod nazivom SOBR.

Protivteroristička jedinica Crne Gore završila je takmičnje na 23. mestu, u konkurenciji 55 ekipa iz celog sveta, dok su od regionalnih policija Bugari osvojili 20. mesto a albanska jedinica 48 mesto.

Takmičenje je osmišljeno tako da se u ukupno pet disciplina boduju ključne sposobnosti i brzina delovanja specijalnih jedinica iz celog sveta.

Skup nosi ime SWAT (Special Weapons and Tactics) challenge jer se radi o velikom izazovu za specijalne jedinice.

Postoji od 2020. godine a organizator je Policijska uprava Dubaija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track