MAJKA: UČENIK VUKAO MOG SINA NIZ STEPENICE I POVREDIO MU KIČMU! Jezivo vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Železniku!
Foto: Profimedia

strašno

MAJKA: UČENIK VUKAO MOG SINA NIZ STEPENICE I POVREDIO MU KIČMU! Jezivo vršnjačko nasilje u osnovnoj školi u Železniku!

Društvo -

U OŠ "Braća Jerković" u Železniku jedan učenik je mog sina uhvatio za duksericu, oborio ga i vukao niz stepenice, zbog čega je dete dobilo povredu kičme i butine, priča za Kurir majka žrtve vršnjačkog nasilja.

- Moje dete je došlo ranije na pretčas i odvelo je mlađeg brata u školu. S obzirom na to da je prvi čas u popodnevnoj smeni imao fizičko, došao je do sale da ostavi stvari i da izađe napolje jer je bilo lepo vreme. Na vratima ispred fiskulturne sale je bio dečak koji je tada imao fizičko i rekao je mom sinu da se skloni s vrata.

Prvi je započeo konflikt, ali moje dete nije želelo da ulazi u sukob. Ovaj ga je uhvatio za duks, njegovog druga je nogom šutnuo u zadnjicu i počeo je moje dete da vuče niz stepenice - priča zabrinuta majka.

Vršnjačko Nasilje
foto: Shutterstock, Ilustracija

- Dete nam je kasnije javilo šta mu se desilo u školi i da je tražio razrednog starešinu kako bi mu se ispričao i rekao da se sve vidi na snimku s video-nadzora, ali razredna nije odreagovala. Niko nije hteo da ga sasluša, dežurnog nastavnika nema, direktorka otišla kući. Suprug je otišao u školu, ali pošto je počeo čas, razredna nije htela da sasluša.

Ona ističe da je dete bilo istraumirano.

- Uveče nas zove razredna i kaže da je direktorka pregledala snimak i da nije došlo do nasilja, kao i da đaci nema šta da traže ispred sale ako nemaju fizičko. Lekar je konstatovao da dete ima kontuzije na leđima. Dali smo izjavu i u policiji. Koliko sam upućena, slučaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu. Majka dodaje i da su ona i suprug sutradan otišli u školu.

- Pedagog je na našu inicijativu vratio snimak i videli smo horor koji je dete preživelo. Krupniji dečak ga je vukao deset stepenika, pa onda još deset, a njegovog druga je šutnuo nekoliko puta. Pedagog shvata kakav su propust napravili i obećali su da će održati sastanak s timom u školi.

OŠ "Braća Jerković"

Obratili smo se Ministarstvu prosvete

Kurir je juče kontaktirao sa "OŠ Braća Jerković", odakle su nam kratko rekli da je o slučaju obavešteno Ministarstvo prosvete.

- Iz Ministarstva prosvete su nam rekli da će izaći sa zvaničnim saopštenjem u medijima - rekli su nam iz škole. Kurir je juče uputio pitanja Ministarstvu prosvete, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore.

Tek juče su nam javili da će dečak biti sankcionisan, da je utvrđen stepen nasilja, ali niko ne pominje da se škola oglušila o moje dete, već pitaju zašto se nije obratio na prvom času, nego na drugom.

Kurir.rs

Bonus video:

00:48

VRŠNJAČKO NASILJE SE DOGAĐA SVAKODNEVNO! Stručnjaci imaju eventualno rešenje! Premalo zaposlenik, a prevelika tolerancija na teror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track