BEOGRAĐANKA ISPUNILA OBEĆANJE - IZMERILA PICU! Objavila sliku na mrežama i izazvala lavinu komentara: Lažu nas, ali je prelepa
Foto: Profimedia

strašno šta nam rade!

BEOGRAĐANKA ISPUNILA OBEĆANJE - IZMERILA PICU! Objavila sliku na mrežama i izazvala lavinu komentara: Lažu nas, ali je prelepa

Društvo -

Proizvođači hrane pa čak i pekari zakidaju potrošače na svakom koraku, naročito za vreme inflacije.

Da su i pojedine picerije počele da nas potkrdaju potrošače pokazala je i Beograđanka koja je izmerila picu i utvrdila da je za 4,3 centimetara manja od onoga što piše na kutiji, odnosno onoga što kažu pica majstori.

Naime, ona je na društvenoj mreži Tviter objavila fotografiju pice koji je izmerila, a njena objava je pokrenula lavinu komentara.

pica
foto: Printscreen

- Obećala sam jednom da ću izmeriti koliku su nam picu doneli. Pica od 43 cm je zapravo 38,7 cm bila. Kad malo proračunamo površine, površina originalne pice je 0,145 m2, dok je površina ove pice 0,117 m2, što znači da je greška negde oko 20 odsto - napisala je oba u tvitu.

- Strašno kako lažu za podatke, ali prelepa pica - stoji u prvom komentaru, dok je autorka odgovorila:

- Pica je preukusna i sad kao bila i okej. Prošli put su dali baš dosta manju.

Ipak, neki su napisali i da testo pečenjem gubi na težini.

- Vezano za ovo da je bila 43 pre pečenja. Govorim iz ugla osobe koja ponekad ispeče hleb. Testo gubi na težini pri pečenju jer gubi vodu iz sebe i sve to, ali mi se još nije desilo da se hleb skupi u tepsiji i da je manjeg prečnika od iste kad se pečenje završi - navodi se u jednom komentaru.

Neki komentari su bili i duhoviti.

- I pošto je kvadrat pice kod vas.

Kurir.rs

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track