LAKO, SAMO 1 KLIK! U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA PENZIONERSKU KARTICU: Kako izgleda i kako se popunjava e-zahtev uz ova 3 podatka
Foto: Facebook Printscreen, PIO Fond

vrlo jednostavno

LAKO, SAMO 1 KLIK! U PONOĆ POČELA PRIJAVA ZA PENZIONERSKU KARTICU: Kako izgleda i kako se popunjava e-zahtev uz ova 3 podatka

Društvo -

BEOGRAD - Elektronsko prijavljivanje za penzionersku karticu na sajtu E-uprave počelo je noćas u ponoć, 15. marta.

Pravo na karticu ima oko 1,65 miliona penzionera u Srbiji.

Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati za popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine. Ministar Siniša Mali poručio je najstarijima da će kartice biti izdavane sukcesivno, kako se ko prijavljivao, da bi ih svi dobili do 1. oktobra kada počinje njihova primena.

Kartice će penzioneri moći da preuzmu u filijalama PIO Fonda.

Pitajte sve što vas zanima danas na Trgu Republike od 12 do 14 sati

Karticu izdaje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje koji organizuje danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu javnu promociju tog personalizovanog dokumenta.

Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice.

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva

PRIJAVU ZA KARTICU MOŽETE POPUNITI I OVDE

Elektronski zahtev popunjava se veoma jednostavno, jednim klikom, i potrebna su 3 lična podatka - JMBG broj, broj telefona i mejl adresa.

penzionerska kartica
foto: PIO Fond Printscreen

Šta se sve može sa penzionerskom karticom

Penzionerske kartice su važne jer omogućavaju brojne popuste i pogodnosti za penzionere, koji će moći da kupuju po nižim cenama ili da dobijaju jeftinije usluge, kod kompanija koje pokažu društvenu odgovornost i priključe se akciji.

Svako ko se prijavi za karticu, imaće popuste u raznim trgovinskim lancima i prodavnicama, restoranima, salonima, muzejima, pozorištima…, poručio je ministar Siniša Mali na svom Instagram profilu.

Kurir.rs/SĐP/Facebook PIO Fond

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track