Najnovije vesti

BRATISLAV GAŠIĆ I VESELIN MILIĆ NA PROMOCIJI POLICIJSKE ŠKOLE: Spektakularne vežbe u Vinči gledalo 2.300 učenika! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

mup srbije

BRATISLAV GAŠIĆ I VESELIN MILIĆ NA PROMOCIJI POLICIJSKE ŠKOLE: Spektakularne vežbe u Vinči gledalo 2.300 učenika! (FOTO)

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić danas je u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Vinči prisustvovao promociji policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“, kao i pokaznoj vežbi i prikazu rada organizacionih jedinica ovog ministarstva.

Đacima i roditeljima u Vinči obratio se državni sekretar MUP-a Željko Brkić, koji je predstavio policijski poziv i pozvao osmake da od 1. septembra sednu u školske klupe Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, koja će, zahvaljujući ministru Gašiću, otvoriti ponovo svoja vrata nakon 15 godina.

- Kada govorim o Srednjoj školi unutrašnjih poslova prilično sam i emotivan i ličan, jer sam je i ja završio i mogu da vam kažem da to nije obična škola. Ona je kolevka srpske policije, koja je odškolovala 38 generacija dobrih i hrabrih policajaca, specijalaca, žandarma. U nju smo dolazili kao deca, a iz nje smo odlazili kao ljudi. Pored policijskih znanja i veština, u njoj smo stekli nezaboravna iskustva i što je još važnije, prijatelje za ceo život - rekao je Brkić i prisetio se prve lekcije na početku školovanja iz koje je shvatio zašto je profesija policajca posebna.

1 / 21 Foto: MUP

- Posao policajca je najlepši i najplemenitiji na svetu, jer ne postoji veća nagrada od reči zahvalnosti koje izgovara neko koga ste zaštitili, kome ste pomogli i koga ste spasili. Policajac poštenim građanima uliva sigurnost, da je tu neko ko će u svakom trenutku da ih zaštiti, a kriminalcima strah da je tu neko ko će da ih u njihovim zlim i lošim namerama spreči - naglasio je državni sekretar Brkić.

Uz prisećanje na dane provedene u Srednjoj školi unutrašnjih poslova u Sremskoj Kamenici, Brkić je još jednom pozvao devojčice i dečake da ostvare svoje snove ukoliko žele da postanu policajci i ispišu nove stranice u istoriji ove policijske škole.

Prisutnima se obratio i direktor OŠ „Nikola Tesla“ Dragoljub Gačić koji je izrazio očekivanje da će i iz ove škole biti učenika koji će dalje školovanje nastaviti u plavoj uniformi i pridužiti se časnom policijskom pozivu.

- Siguran sam da će već iz ove generacije neko od vas poželeti da se bavi ovim časnim poslom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i da će postati koleginica i kolega ovih divnih ljudi koje smo u prethodnom periodu upoznali - rekao je Gačić.

1 / 8 Foto: MUP

Manifestacija kojoj je prisustvovalo više od 2.300 učenika iz beogradskih škola bila je prilika da se druže sa policijskim službenicima i kroz pokazne vežbe bliže upoznaju sa radom, obučenošću i veštinama pripadnika Interventne jedinice 92, Žandarmerije, PJP Policijske brigade, Helikopterske jedinice, polaznicima Centra za policijsku obuku, kao i savremenom opremom i naoružanjem policije kroz taktično-tehnički zbor.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track