VLADIMIR JEDVA STOJI OD BOLOVA, A IZ BOLNICE GA ŠALJU U PRAVNU SLUŽBU?! Moli za pomoć: Imam utisak da mi 100 noževa SEČE STOMAK
Foto: Privatna arhiva

šok

VLADIMIR JEDVA STOJI OD BOLOVA, A IZ BOLNICE GA ŠALJU U PRAVNU SLUŽBU?! Moli za pomoć: Imam utisak da mi 100 noževa SEČE STOMAK

Društvo -

Vladimir Mijailović (40) iz Čačka ogorčen je postupanjem zaposlenih u Opštoj bolnici u tom gradu i tvrdi da su mu uskratili zdravstvenu pomoć.

Čačanin se javio redakciji Kurira i tvrdi da su ga u nesnosnim bolovima zbog napada pokrenutog kamena u žuči vraćali kući. Kaže da je za proteklih 24 sata četiri puta odlazio u bolnicu pod nesnosnim bolovima, a kad je iz očaja podviknuo, navodno mu je zaprećeno da će zvati policiju.

- Dogorelo mi je i taj bol postaje neizdrživ. Napadi su sve češći, a lekove koje mi daju imaju kratko dejstvo pa se bol ponovo vraća. Prvi napad žuči sam dobio 13. marta i od tada trpim nesnosne bolove. Ultrazvukom je utvrđeno da imam više kamenčića u žučnoj kesi. Zbog čestih napada koji su bili sve intenzivniji, izabrani lekar mi je dao uput za operaciju, ali me u čačanskoj bolnici uopšte nisu konstatovali - tvrdi Čačanin.

Vladimir Mijailović, Čačak
foto: Privatna arhiva

Vladimir objašnjava da su ga danas četiri puta vratili kući.

00:29

NEVERICA U ČAČKU: Vladimir danima ne može da stoji od bolova, a iz bolnice ga vraćaju kući?!

- Zbog nesnosnih bolova za protekla 24 sata u bolnicu sam odlazio četiri puta, a treći put, jutros pred zoru, izgubio sam strpljenje pritisnut strašnim bolovima. Imam utisak da mi sto noževa seče gornji deo stomaka. Molio sam da nešto preduzmu jer je sva prilika da se mora obaviti operacija. Kada sam povisio ton, zapretili su mi policijom, na šta sam im odgovorio da me u bolnicu muka naterala, a da i policiju mogu pozvati ako će mi oni pomoći - rekao je Vladimir.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Naš sagovornik je redakciji priložio gomilu medicinske dokumentacije koja potvrđuje njegovu priču, čak i kamenje u žučnoj kesi, međutim, nigde nije napisano da ima akutno stanje koje zahteva hitnu operaciju.

- Svi radiolozi koji su radili ultrazvuk su našli da imam kamenje u žučnoj kesi i to veći broj veličine do 10 mm. Međutim, ne znam zašto hirurzi ignorišu taj nalaz i ne zakazuju operaciju. Umirem od bolova - tvrdi Vladimir koji kaže i da su napadi žučne kese poslednjih dana ne prestaju i da je na kontinuiranoj analgetskoj terapiji.

Upravi čačanske Opšte bolnice smo uputili zahtev da objasne okolnosti i razloge zbog kojih Mijailoviću nije pružena adekvatna zdravstvena pomoć. Njihov odgovor prenosimo u celosti.

- Ne mogu Vam dati informacije na ovaj način. Ako ima bilo kakvih propusta i nezadovoljstva pacijent može da se zvanično obrati pravnoj službi. Pacijent ako mu nije dobro može da dođe odmah na pregled u Urgentno da se ponovo pregleda - rekla je PR čačanske Opšte bolnice dr Marija Stranjanac.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track