NE PLAĆA NIŠTA GODINU DANA, ALI SE IZ KUĆE NE ISELJAVA! Stanodavci očajni: M. S. ako gledaš OVO, povući ću tužbe, samo se ISELI
Jelena Čeze i Nenad Josipović, Foto: Kurir tv

kurir tv

NE PLAĆA NIŠTA GODINU DANA, ALI SE IZ KUĆE NE ISELJAVA! Stanodavci očajni: M. S. ako gledaš OVO, povući ću tužbe, samo se ISELI

Društvo -

Problemi Jelene Čeze i njenog supruga Nenada Josipovića počeli su nakon smrti Jeleninog oca 2019. godine, kada je nasledila porodičnu kuću u Zemunu.

- Kuća je stajala prazna punih godinu dana do 2020 i tada su prijatelji mene kontaktirali da me pitaju da li bih izdala s obzirom da su znali da kuća stoji prazna, na šta sam ja pristala - započinje razgovor Čeze.

Kao i svaki razuman čovek vodila se parolom: bolje da neko živi u kući i održava je nego da bude prazna. U avgustu 2020. godine sa novim stanarima je potpisala ugovor, overila u institucijama i prijavila ih na adresu.

- Prvi problemi počinju negde mesec i po do dva nakon njihovog useljenja gde sam ja shvatila da su nestale moje lične stvar iz kuće, da su rađene prepravke bez moje saglasnosti, bez moje volje, rušeni zidovi, menjani podovi - nastavlja Čeze. I problemi su nastavili da se nizu.

Jelena Čeze
foto: Kurir tv

Prema Jeleninim rečima, krajem 2020. godine stigla joj je opomena pred utuženje za infostan za dug od oko 12.000 dinara. Ni sa računima za struju nije bilo bolja situacija. Dok su sa računi nagomilavali, tolerancije je bilo sve manje.

- Dajemo im otkaz, prilepljujemo za ulazna vrata od stana, za šta imamo sve žive dokaze, bili su i svedoci tu, i slanjem sms i viber porukem dotičnom, na telefon, na šta on uredno odgovara, ja Marko Spasojević odbijam da se iselim bez sudskog naloga - kaže ona.

Iako je stanar trebao da se iseli 19.2.2022. godine, on još sa porodicom živi u Jeleninoj kući. U međuvremenu otišli su i pred sud, ali i pred sudom njih spor nije rešen do dan danas.

03:03

NE PLAĆA NIŠTA GODINU DANA, ALI SE IZ KUĆE NE ISELJAVA! Stanodavci očajni: Ako gledaš OVO, povući ću tužbe, samo se ISELI

- U martu mesecu tačnije ja mislim prvog marta se podnosi tužba za useljenje i krećemo u parnični postupak. Od početka parnice je bilo potrebno da prođe godinu dana zato što gospodin nije primao tužbu, znači mora prvo da primi tužbu, da odgovori, on to iz ovih ili onih njemu poznatih razloga nije javio. Kada smo došli na ročište ispostavilo se da fali dokumentacija zbog čega sudija odlaže suđenje za sledeći put - rekla je.

I tako od ročišta do ročišta, a Jeleni i njenom suprugu se računi samo nagomilavaju.

Stanar u Slavonskoj 32 je toliko bahat, da prema rečima njegovih stanodavaca svakog leta puni bazen o njihovom trošku, i to nije kraj.

- Za infostan oko 130-140 hiljada, za kirije oko 5,500 hiljada evra - ispričali su.

Jelena i Nenad nekoliko puta pokušali su da reše ovaj spor mirnim putem, ali očito bez uspeha. Cilj im je i danas isti.

- Ako gledaš, pristajemo da povučemo sve tužbe koje se vode protiv tebe, znači neću te tužiti, niti za kirije niti za bilo šta slično samo se iseli - poručuje Jelenin muž.

Sledeće sudsko ročište zakazano je mesec jun, kada se Jelena i nada da će cela priča dobiti epilog, ako stanar u međuvremenu ne prihvati ruku pomirenja koja mu je ponuđena.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track