ĐACI ĆE U APRILU IMATI ČAK DVA ODMORA! Evo kada počinje prolećni raspust: U Vojvodini i ostatku Srbije ponovo na RAZLIČITE DATUME
Foto: Shutterstock

lepe vesti

ĐACI ĆE U APRILU IMATI ČAK DVA ODMORA! Evo kada počinje prolećni raspust: U Vojvodini i ostatku Srbije ponovo na RAZLIČITE DATUME

Društvo -

Đaci osnovnih i srednjih škola širom Srbije raduju se polasku na prolećni raspust, koji počinje sredinom aprila, a imaju više razloga za radovanje s obzirom da ih ovog meseca čekaju čak dva mini odmora.

Po školskom kalendaru za teritoriju AP Vojvodine, ali i onom koji se odnosi na ostatak Srbije, đaci u Vojvodini će dan ranije da polaze na odmor, te će sa njega dan ranije i da se vrate. Đaci osnovnih i srednjih škola će desetak dana da budu na odmoru.

Naime, na zvaničnim sajtovima Ministarstva prosvete Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje AP Vojvodine, dostupni su kalendari za školsku 2022/2023. godinu, a na njima se može videti da će na prolećni raspust zajedno da idu đaci osnovnih i srednjih škola.

Raspored za osnovne škole:

osnovna škola, raspored, raspust
foto: Printscreen

Jedna stvar se razlikuje, a to su datumi polaska na raspust na severu i u ostalim delovima Srbije.

Po tome se vidi da, kada je reč o Vojvodini, osnovci i srednjoškolci će da pođu na prolećni raspust s početkom u petak 7. aprila, pa do ponedeljka 17. aprila, a u školu polaze 18. aprila, u utorak. Kada se na to doda dva vikenda, tačnije četiri dana pride, đaci će imati ukupno 11 dana odmora.

Raspored za srednje škole:

srednja škola, raspored, raspust
foto: Printscreen

Kada je reč o osnovcima i srednjoškolcima u ostatku Srbije, oni na raspust polaze u ponedeljak, 10. aprila, a vraćaju se u škole 19. aprila.

Imajući u vidu da vikend prethodi početku raspusta, to znači da su đaci "slobodni" već od subote, 8. aprila.

S obzirom da je 7. aprila Veliki petak po Gregorijanskom kalendaru, učenici na teritoriji Vojvodine već tog dana ne idu u škole.

Sve đake, naime, krajem aprila takođe očekuje još jedan kratak predaah. Kako su 1. i 2. maj neradni dani, a pre njih su dani vikenda, 29. i 30. april, ova četiri dana će za mnoge biti savršena prilika za još jedan mini odmor.

Kurir.rs/N.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja