DA LI NAS OČEKUJU POPLAVE? DIREKTOR RHMZ-A ZA KURIR OTKRIO: Rastu vodostaji na rekama, evo kad će TAČNO znati IMA LI OPASNOSTI!
Rastu vodostaji na rekama zbog obilnih padavina, Foto: Printscreen/RTS, Zorana Jevtić

NIJE NAIVNA SITUACIJA

DA LI NAS OČEKUJU POPLAVE? DIREKTOR RHMZ-A ZA KURIR OTKRIO: Rastu vodostaji na rekama, evo kad će TAČNO znati IMA LI OPASNOSTI!

Društvo -

Zbog obilnih padavina u Srbiji porasli su vodostaji na rekama i postoji šansa da se neke reke izliju, kaže za Kurir prof.dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a za Kurir.

- Vodostaji su trenutno iznad redovne odbrane na Južnoj Moravi kod Mojsinja, na Veternici i na Jablanici, zatim na Mlavi, kao i na banatskim vodotocima Tamišu, Brzavi i Neri, bez mogućnosti izlivanja. Oprez za vikend i početak sledeće nedelje zbog postepenog otapanja snega - kaže on za Kurir.

Poplava / Ilustracija
Poplava / Ilustracija foto: Youtube/NovaBila INFO

A i juče su na sajtu RHMZ-a stajale informacije o stanju na našim najvećim rekama. Tamo stoji da je vodostaj Dunava u porastu sa tendencijom porasta naredna tri dana, zatim stagnacije. Vodostaj Tise je u porastu sa tendencijom porasta naredna četiri dana. Vodostaj Save je u porastu sa tendencijom porasta danas, zatim stagnacije i manjeg opadanja. Vodostaj Velike Morave je u porastu sa tendencijom porasta danas, zatim stagnacije i manjeg opadanja. Vodostaji na Dunavu, Savi i Tisi su u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu srednje niskih vrednosti za ovo doba godine, piše na sajtu RHMZ-a.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

02:17

GLEDAŠ KAKO REKA NOSI SVE I ČEKAŠ KAD ĆE I TEBE! Potresna svedočenja meštana Novog Pazara i Tutina posle APOKALIPTIČNIH POPLAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track