DA PRAZNIK OŽIVI U NAMA VRLINE KOJE ĆE POMOĆI DA BUDEMO BOLJI LJUDI: Uskršnja poruka princa Filipa Karađorđevića
Foto: privatna arhiva

DA PRAZNIK OŽIVI U NAMA VRLINE KOJE ĆE POMOĆI DA BUDEMO BOLJI LJUDI: Uskršnja poruka princa Filipa Karađorđevića

Društvo -

Princ-Naslednik Filip Karađorđević uputio je Vaskršnju čestitku svim pravoslavnim vernicima sa željom da praznik Vaskrsenja Hristovog oživi u nama vrline koje će pomoći da budemo bolji ljudi i bolji narod.

”Naše molitve posvećene su zdravlju i napretku naših porodica, prijatelja, našem rasejanju i zajedničke nam domovine Srbije, kao i dobrobiti svakog čoveka bez obzira na versku pripadnost” navodi se u čestitki princa Filipa.

”Molimo se Vaskrslom Hristu, davaocu svakoga dobra, za svu našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji i širom svih srpskih zemalja i poručujemo im, da u tmurnim vremenima u kojima živimo, nemamo prava, ni pred precima ni pred potomcima, da posustanemo i odustanemo, niti da se predamo defetizmu i očajanju, već kako i priliči pravoslavnim hrišćanima: budimo ispunjeni radošću, ljubavlju i nadom. Hristos Vaskrse!” poručio je princ-naslednik Filip koji je čestitku objavio nakon što je prisustvovao ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru koju je služio Patrijarh srpski Porfirije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track