KOBNA GREŠKA VIKEND VOZAČA! Krenuli kasnije da bi IZBEGLI GUŽVU kod Beograda, evo zašto su upali u SAOBRAĆAJNI PAKAO!
Foto: printscreen/instagram/192_rs

pomeren špic

KOBNA GREŠKA VIKEND VOZAČA! Krenuli kasnije da bi IZBEGLI GUŽVU kod Beograda, evo zašto su upali u SAOBRAĆAJNI PAKAO!

Društvo -

Produženi vikend tokom vaskršnjih praznika očekivano je doneo gužve na srpskim putevima. Sem naplatnih rampi na proilazima Beogradu, na auto-putu kod Velike Plane, u smeru ka Beogradu, veliki je zastoj, zbog čega se formirala kilometarska kolona vozila. Vozačima se savetuje da, ukoliko su u mogućnosti, potraže alternativni pravac.

Najčešće se gužve pred Beogradom prave između 18 i 19 časova, a vozači su najčašće oni koji ne "žele da gube dan", pa put prestonice kreću oko18 časova. Po svemu sudeći, pojavila se "ekipa" koja je planirala da izbegne gužvu tako što će "planski" krenuti između 19 i 20 časova, dok gužva ne prođe. Po svemu sudeći večeras je mnogo bilo "pametnijih" pa se haos kod Plane napravip sa "zakašnjenjem".

Čitatelji pišu da su u 15.30 autobusom krenuli iz Prokuplja, a u 21.23, skoro punih šest sati kasnije i dalje je bila na auto-putu i to kod petlje Velika Plana, gde su u toku radovi, doduše van sezone koja počinje sredinom juna.

Do velikog zastoja došlo je i na prometnoj deonici autoputa "Miloš Veliki" iz smera od Čačka ka Beogradu. Reč je o deonici od Preljine do Ljiga gde se izvode radovi u tunelu Šarani. Saobraćaj se obavlja samo u jednoj traci i napravio se, kako kažu vozači, svojevrsni "čep".

- Mislili smo da kad stignemo do auto-puta da će biti lakše, ali i ovde nas je sačekao zastoj. Naše putovanje će umesto neka dva sata potrajati skoro tri puta duže - kaže za RINU Branko Simić vozač kog smo zatekli u koloni.

Kako su saopštili iz "Puteva Srbije", na autoputu, u zoni petlje Pojate, saobraćaj se odvija usporeno.

- Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track