BEOGRADSKI RODITELJI ZA EKSKURZIJU NA TARI PLATILI 22.000 DINARA, A DOBILI UFLEKANE ĆARŠAVE I PEŠKIRE: To nije ono najgore (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

STRAŠNO

BEOGRADSKI RODITELJI ZA EKSKURZIJU NA TARI PLATILI 22.000 DINARA, A DOBILI UFLEKANE ĆARŠAVE I PEŠKIRE: To nije ono najgore (FOTO)

Društvo -

Učenici Osnovne škole "Jovan Sterija Popović" sa Novog Beograda u subotu su otišli na trodnevnu ekskurziju sa smeštajem u hotelu "Beli bor" na Tari, gde su u pojedinim sobama zatekli uflekane peškire i posteljinu, prljave jorgane bez navlake, neočišćene stolove i fioke, tvrde roditelji koji su našem listu poslali i fotografije koje to dokumentuju.

Naime, redakciji Kurira su se javili zabrinuti roditelji čija su deca otputovala na đačko putovanje, za koje su iskeširali čak 22.000 dinara sa dva noćenja, odnosno tri dana.

ekskurzija, posteljina, Tara
foto: Privatna Arhiva

- Ekskurzije su ove godine papirene, a i ova nas je debelo koštala. Škola je insistirala na ovoj ponudi i turističkoj agenciji "Lui travel" preko koje su deca otišla. Mi smo se raspitivali kakav je to smeštaj na Tari, znali smo da je to vojna ustanova, da ima dve zvezdice, ali smo mislili da su sobe bar čiste s obzirom na to da tamo odsedaju i deca na ekskurzijama. Izgleda da smo se prevarili.

Ne samo što smo u šest rata isplatili 200 evra za dve noći, što mu dođe 100 evra za noć, kao da su u ekskluzivnom hotelu, nego su pojedina deca dobila prljave posteljine i peškire i sa nekim crvenim i narandžastim tačkama - priča nam jedna majka (ime i prezime poznato redakciji) i dodaje:

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

- Kada su u subotu deca stigla u sobe, poslala su nam fotografije i kažu da su mnoge sobe bile očišćene, ali da su neke bile užasno prljave. Deca su se tada sama angažovala da očiste jedan deo jer su bila zgrožena, a požalila su se i razrednim starešinama, koji su odmah reagovali i obavestili osoblje. Oni su kasnije došli i očistili, kako deca kažu, zbrda-zdola, ali to i dalje nije bilo dezinfikovano i sređeno kako treba, jer su to ipak deca.

Zbrinuta majka dodaje i da su, pored ovog smeštaja, u cenu ekskurzije ušli i izleti i obilasci van Tare.

- Deca obilaze i Višegrad, Mokru Goru, Gostilje, Perućac... Kada su stigli, bilo je đaka koji nisu zagledali svoje sobe i peškire, već su se odmah bacili na aktivnosti. Ipak, bilo je i onih koji su se bunili. Ne samo što je posteljina bila prljava već i tuš-kabina i WC šolja.

1 / 2 Foto: Privatna Arhiva

Kada su deca digla frku, čistačice su očistile, a razredni starešina nas je nakon svega obavestio u grupi na Vajberu. Ne znam kako je to smelo da se dogodi, to je skupo plaćeno, pa bar da bude čisto ako nije novo, jer nove stvari deci nisu najbitnije kad su na đačkom putovanju - ističe majka.

Lui travel

Škola je zahtevala ovaj hotel

Iz turističke agencije Lui travel rekli su za Kurir da niko od roditelja i škole nije uputio dopis agenciji.

- Uprava škole je na putovanju sa đacima osmog razreda zajedno sa odeljenskim starešinama. Navedeni hotel je tražen od strane škole po tenderskoj specifikaciji i isti dat u ponudi, a ekskurzija protie u najboljem redu po planu i programu - poruili su iz agencije.

Majka kaže i da, sudeći po reakcijama roditelja, jedna grupa njih nije još uvek zainteresovana da se žali, dok će drugi to uraditi ove nedelje.

Vojna ustanova Tara

Povodom navoda roditelja učenika osmog razreda OŠ "Jovan Sterija Popović" iz Beograda koji su tokom vikenda boravili u smeštaju Beli bor na Tari na trodnevnoj ekskurziji da je u pojedinim sobama bila prljava posteljina i peškiri iz Vojne ustanove Tara poručili su za Kurir sledeće:

- Radeći u cilju zadovoljstva svakog gosta i postupajući pažnjom dobrog domaćina možemo izjaviti da se za svakog gosta hotel priprema najbolje što možemo trudeći se da gostu pružimo maksimalno gostoprimstvo i više od onog što može hotel sa dve zvezdice.

Hotel Beli bor
foto: Ministarstvo odbrane

Bez obzira na tip gosta, ističu, za svakog gosta hotel se identično priprema i akcenat na higijeni je maksimalan.

- Uvek smo tu na usluzi za gosta i postupamo odmah po reklamaciji kako se i traži od vođa grupe odmah na prijemu. Odmah smo preduzeli mere i u roku od nekoliko sati zamenili smo sve što su gosti tražili. Što se tiče inventara, možemo se složiti da inventar hotela nije nov, ali je održavan i u funkcionalnom stanju - navode iz ove ustanove i dodaju:

- Tvdnje roditelja nisu u potpunosti tačne. Sve sobe su bile spremne za prijem gostiju do 14 časova. Primedbe roditelja date u redakciji su zanemarljive jer isti nisu bili na lice mesta. Svi ti za nas sitni nedostaci, a bilo ih je malo, su odmah otklonjeni.

Ističu i da se razredne starešine i direktor škole nisu žalili.

- Deca su iznela sitne zahteve na recepciji i naš personal je išao od sobe do sobe i na zahtev dece menjao ono što su oni želeli. Posteljine i peškiri su bili oprani i čisti, sa malim nedostacima u izgledu istih koji su odmah zamenjeni. Za svakog gosta idu dva čaršafa, jastučnica i deka sa navlakom, kao i dva peškira koji se svakodnevno menjaju, tako da nije tačan navod da su deke bile bez navlake.

Nije tačan navod da su decu sačekala prljava posteljina i peškiri, naglašavju.

- Posle ulaska dece u sobama nije moguće utvrditi da li je fleka koja se vidi na slici koje je dostavljena roditeljima i Ustanovi ili je nastala u toku korišćenja sobe. Na slici se vidi da je osim te tačke/mrlje posteljina čista i popeglana - kažu iz Vojne ustanove Tara dodajući da su roditelji uvažili mišljenje i tvrdnje svoje dece, a nisu kontaktirali razredne starešine i direktora škole kojima su decu poverili.

Prema njihovim navodima direktor škole je bio prisutan te da on može potvrditi da je posteljina bila čista i mirišljava.

Hotel Beli bor
foto: Vojna ustanova Tara

- Svakako putem naše službe informisanja možete dobiti informacije o prethodnim grupama i potvrditi njihovo zadovoljstvo, posebno grupe dece osnovnih i srednjih škola koje su boravile u okviru ekskurzija kod nas. Takođe, sa grupom dece pomenute škole smo razgovarali jutros na odjavi i zaista nikakvu reklamaciju od njih nismo dobili, deca su zadovoljna kao i razredne starešine i direktor škole.

Razredne starešine, kao i vodiči ispred agencije mogu potvrditi o visokom nivou higijene koje naš objekat pruža, poručuju.

- Takođe, napominjemo da su deca navedene škole u noći između subote i nedelje svojim ponašanjem pričinila materijalnu štetu u sobama hotela, ali ćemo ovo pitanje raspraviti sa školom i roditeljima dece bez uznemiravanja javnosti.

- Što se mene tiče, ja sam se već požalila u grupi, a žaliću se i direktno školi. Ovo ne bi trebalo da se dešava, cene su previsoke, a smeštaj i higijena nisu odgovarajući. Kontaktiraću i s turističkom agencijom, jer su i oni odgovorni. Deca se vraćaju večeras i tek tada ćemo videti kako je bilo i da li je bilo još nekih problema - zaključuje roditelj.

Kurir.rs

Bonus video:

03:07

Turuizam i prevare

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track