PITALI SU GRAĐANE KOJI JE NAJRUŽNIJI, A KOJI NAJLEPŠI SRPSKI GRAD: Rezultat ove mini ankete nikada ne biste pogodili!
Foto: Shutterstock

društvene mreže

PITALI SU GRAĐANE KOJI JE NAJRUŽNIJI, A KOJI NAJLEPŠI SRPSKI GRAD: Rezultat ove mini ankete nikada ne biste pogodili!

Društvo -

Na društvenoj mreži Redit sprovedena je mini anketa među korisnicima o tome koji su po njihovom mišljenju najlepši, a koji najružniji gradovi u Srbiji.

Mišljenja su u kao što je i bilo za očekivati bila podeljena, zavisno od toga iz kog su grada bili učesnici "ankete" i od toga koje su srpske gradove posetili. Razultat je posle prebrojavanja "glasova" bio veoma zanimljiv.

Jedan od korisnika je napisao sledeće:

"Što se tiče Srbije, meni je Novi Sad u srcu ali je realno poslednjih godina uništen. Varadinski most depresivan, Promenada tržni centar je ruglo, previše se gradi divlje, jedna zgrada je plava, pored žuta, pored nje roza i tako dalje. Od ružnih gradova u Srbiji neću nikog da vređam ali ono... Beograd je ruglo realno."

"Najlepši Valjevo, Subotica. Narjužniji Kragujevac", bio je kratak drugi ispitanik.

"Najlepši - Sombor, Subotica, Sremski Karlovci. Što se tiče najruznijih stvarno ne znam. Južno od Dunava baš dosta gradova izgleda vrlo slično, dosta ružno, među njima mrtva trka", ocenio je treći.

Kragujevac
foto: Shutterstock/AirMedia

Jedno od mišljenja istaklo se kao posebno kontroverzno:

"Najlepši su Dubrovnik, Sarajevo, Skoplje, Kotor", napisao je anonimni glasač, po svoj prilici ironično.

"Novi Sad najlepši ako zajedno sa njime računamo i Sremsku Kamenicu i Karlovce. Inače Vršac. Najružniji verovatno Užice ili Bor, nema zgrade koja nije građena kao cementni blok s rupama", stoji u jednom od stotina komentara na ovu temu.

"Najlepši - Sombor, Novi Sad, Beograd, Niš. Najružniji - Leskovac, Paraćin/Ćuprija, Loznica je bila ultra depresivna kad sam bio tamo, možda nije inače", napisao je jedan korisnik Redita.

Ćuprija i Paraćin ubedljivo najružniji. Subotica, Novi Sad i Beograd najlepši", smatra jedan od učesnika nezvanične ankete.

Subotica
foto: Kurir/N.H.

Bilo je i prilično oštrih komentara u vezi sa gradovima za koje se to ne bi očekivalo:

"Užice, ubedljivo najružniji grad u Srbiji. A dodao bih da nikada ne bih živeo ni u Boru i Kuršumliji."

"Sombor i Subotica su opravdano najlepši gradovi. Najružniji Beograd, j*bena betonska džungla."

"Najubaviji: Subotica, Zemun... Najružniji: Bor, Užice (groblje na ulazu u grad), Priština (jedan od svetski najružnijih gradova), Trstenik (dočekaju te napušteni pogoni Petoletke)."

Posle prebrojavanja komentara, rezultat je bio potpuno neočekivan. Iako su mnogi ocenili da su Prokuplje ili Ćuprija najružniji, a Beograd i Novi Sad najlepši, rezultati ne govore u prilog tim tezama. Evo šta kaže "semafor", da upotrebimo sportski žargon:

Beograd, prazne ulice, Uskrs
foto: Petar Aleksić

Najružniji grad u Srbiji: Beograd

Najlepši grad u Srbiji: Beograd

Bez obzira na lične utiske, izgleda da je prestonica osvojila prvo mesto u obe kategorije. Ipak, ova anketa je, podsećamo, nezvanična i ne treba je uzimati lično ako ste slučajno stanovnik najlepšeg tj. najružnijeg grada u celoj Srbiji.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track