OTKRIVAMO STANJE POVREĐENIH U MASAKRU! Svi ih bodre, niko ne spominje zločin, jedan dečak na RESPIRATORU, devojčica KRITIČNO!
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Petar Aleksić, Privatna arhiva

ranjeni

OTKRIVAMO STANJE POVREĐENIH U MASAKRU! Svi ih bodre, niko ne spominje zločin, jedan dečak na RESPIRATORU, devojčica KRITIČNO!

Društvo -

Nastavnica istorije i dečak i devojčica ranjeni u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koji su smešteni u Urgentni centar, su stabilno i dobro, saznaje Kurie. Svo troje su zajedno u jedinici intenzivne nege.

Vračar, OŠ Vladislav Ribnikar, pucnjava
foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, AP Armin Durgut

- Nastavnica i ovo dvoje učenika su svesni, komunikativni i razgovaraju između sebe. Lekari i osoblje Urgentnog centra brinu o njima i trude se da ne pominju masakr i sve u vezi s njim. Razgovor doktora i sestara s ovim pacijentima se svodi na terapije, da li im treba nešto, bodre ih uz osmeh i priču o običnim, sitnim stvarima. Trude se da im misli skrenu sa tragedije. Ni deca ni nastavnica ništa ne pitaju o masakru. Telefoni, naravno, nisu pored njih - kaže izvor Kurira.

pucnjava, Vračar, pucnjava u školi
foto: Kurir

Četvrti pacijent iz masakra koji je smešten u Urgentni centar je dečak koji je zadobio najteže povrede - grudnog koša, vrata i kičme. On je juče imao dve operacije, koje su trajale od jutra do večeri, dobro su prošle, lekari su maksimalno uradili što su mogli. Dečak ima teške povrede vratnih pršljenova, koji su operisani, a sanirana je i povreda grudnog koša gde je bilo krvarenje.

- Dečak je i dalje na respiratoru, tj. intubiran, trenutno stabilno. O njegovom daljem lečenju odlučuje se konzilijarno - navodi izvor Kurira.

Podsetimo, dečak od 13 godina ubio je juče u školi osmoro učenika i portira, a ranio još šestoro dece i nastavnicu istorije. Troje povređene dece smešteno je u UDK "Tiršova", a najteže povređena među njima je devojčica koja ima prostrelnu povredu glave.

Kurir.rs

Transfuzija

Komunikativna

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track