DUG RED ZA KNJIGU ŽALOSTI: Reči umiru zajedno s nama u ovim trenucima! DANAS UPISIVANJE DO 19h, A SUTRA I U NEDELJU OD 10 DO 15h!
Građani čekali u redu da se upišu u knjigu žalosti, Foto: Stefan Stojanović/ Mondo

OŠ "Vladislav Ribnikar"

DUG RED ZA KNJIGU ŽALOSTI: Reči umiru zajedno s nama u ovim trenucima! DANAS UPISIVANJE DO 19h, A SUTRA I U NEDELJU OD 10 DO 15h!

Društvo -

Mnogo pre nego što je danas u 15 časova otvorena knjiga žalosti ispred OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, građani su u dugom redu čekali da upišu reči neizmerne tuge za osmoro dece i radnikom obezbeđenja koji su ubijeni u krvavom pohodu jednog učenika sedmog razreda.

Suznih očiju i u tišini, stanovnici Beograda su palili sveće, ostavljali cveće, plišane igračke, poneki slatkiš... Prve su tri učenice plačući napisale u knjizi žalosti oproštajne poruke ubijenima. Nisu imale snage da išta kažu. Neutešne su ih zagrlili nastavnik i nastavnica.

Devojčice se upisale u knjigu žalosti
Devojčice se upisale u knjigu žalostifoto: Tamara Trajković/Espreso

Došla je i porodica pokojnog radnika obezbeđenja, doneli umrlicu i predali je direktorki škole. Nisu želeli da razgovaraju, samo su nemo odmahivali glavom. Došao je i otac jedne nastradale učenice...

Vračar, knjiga žalosti, OŠ Vladislav Ribnikar
foto: Tamara Trajković/Espreso

Kod glavnog ulaza se u knjigu žalosti danas može upisati do 19 časova, sutra i u nedelju od 10 do 15 časova, a među javnim ličnostima bili su i političar Predrag Marković, ambasador Francuske Pjer Košar, harmonikaš Miša Mijatović, bivši košarkaš Duško Savanović...

- Reči umiru zajedno s nama kada su ovakvi trenuci. Znam da moramo dalje. Moramo biti hrabri, pametni... To je najlakše reći, a najteže uraditi. Pokušala sam da u poruci zahvalim velikim malim herojima i da poručim da nikada ne smemo da ih zaboravimo - kazala nam je Dragana Radojičić, čija unuka pohađa školu "Vladislav Ribnikar".

1 / 7 Foto: Tamara Trajković/Espreso

Cveta Tomašević je zapisala: "Beskrajno sam tužna i slomljena kao majka bivše učenice ove škole. Neka se vrati ugled i dostojanstvo profesorima, a vi, deco, počivajte u miru, počivajte u miru i vi, divni čoveče, koji ste čuvali našu decu".

Kurir.rs/ Mina Branković

Bonus video:

02:52

OŠ VLADISLAV RIBIKAR: Ubistvo i tragedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja