KURIR SAZNAJE: Ministar prosvete Branko Ružić podneo neopozivu ostavku (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva, Beta Milan Obradovic

potvrđeno

KURIR SAZNAJE: Ministar prosvete Branko Ružić podneo neopozivu ostavku (FOTO)

Društvo -

Ministar prosvete Branko Ružić podneo je neopozivu ostavku, potvrđeno je Kuriru.

U dopisu upućenom predsednici Vlade Ani Brnabić, Ružić je još jednom ''u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih'', i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

Branko Ružić
foto: Privatna Arhiva

"Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki i nastavio:

"U smiraj trodnevne nacionalne žalosti, kao odgovoran i vaspitan čovek, profesionalan u obavljanju sviih dosadašnjih javnih dužnosti, kao roditelj i građanin Republike Srbije, koja mi je uvek na prvom mestu, a u skladu sa članom 23 Zakona o Vladi, doneo sam jedinu racionalnu i časnu odluku u ovim okolnostima".

Branko Ružić
foto: Privatna Arhiva

On navodi da je ostavku ponudio onog dana kada se tragedija u OŠ "Vladislav Ribnikar" dogodila.

"Osećam moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvalim svima u obrazovnom sistemu nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, načelnicima školskih uprava, studentima, rektorima, pedagozima, vaspitačima, predstavnicima svih sindikata u prosveti, kao i svim državnim sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji", naveo je Ružić i dodao:

"Takođe, izražavam kolegijalnu zahvalnost lično Vama i svim koleginicama i Vladi Republike Srbije, kao i Predsedniku Republike na dugogodišnjoj saradnji, uzajamnom poverenju i borbi za bolju i uspešniju Srbiju.

Branko Ružić
foto: A.K./ATAImages

Nadam se da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osećaju potrebu da budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da kao društvo dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu.

Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspirivanje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile.

Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima.

Lično, i u okviru moje Socijalističke partije Srbije, nastaviću još odlučnije, čistog obraza i sa ljubavlju da se borim za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, evropskih vrednosti.

Ostavka je lični, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi", zaključuje se u dopisu koji je potpisao Branko Ružić.

Podsetimo, Ružić je jutros položio venac i upisao se u knjigu žalosti u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track