"DOBIJAMO OKO 30 POZIVA DNEVNO" Institut za mentalno zdravlje u neprestanoj komunikaciji sa roditeljima: Pružamo im punu podršku
Ivana Jovanović i Marija Dabetić, Foto: Kurir tv

kurir tv

"DOBIJAMO OKO 30 POZIVA DNEVNO" Institut za mentalno zdravlje u neprestanoj komunikaciji sa roditeljima: Pružamo im punu podršku

Društvo -

Brojevi telefona koji su otvoreni za pružanje psihološke pomoći porodicama žrtava kao i svima onima koji imaju potrebu za ovakvom vrstom podrške posle dva masovna ubistva – u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” i u Duboni kod Mladenovca, ne prestaju da zvone.

Ivana Jovanović, novinarka Kurira je tim povodom u Institutu za mentalno zdravlje razgovarala sa Marijom Dabetić lekarom sa Instituta, koja je ispirčala šta je ono što najviše pitaju lekare.

Dabetić
foto: Kurir tv

Između 20 i 30 poziva dnevno dobijaju ustanove, a najčešće pitaju kako da se prilagode nastavi i nastave život dalje.

- Najčešće zovu roditelji i postavljaju različita pitanja. Najčešće ih savetujemo kako da nastavljaju da pohađaju nastavu, ali i njima kako da umire sami sebe da puste decu u školu, a deca da sama steknu sigurnost da i sami krenu i nastave dalje - kaže Dabetić.

02:53

Institut za mentalno zdravlje u neprestanoj komunikaciji sa roditeljima

Pojasnila je kako pružaju savete.

- Naši lekari pružaju pomoć i to oni koji se bave dečjom i adolescentnom psihijatrijom. Ako je procena takva da osoba treba da se obrati Institutu to i savetujemo i bez otvaranja kartona.Javljali su se i roditelji ubijene dece - rekla je Dabetić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track