RHMZ OBJAVIO NAJNOVIJE UPOZORENJE! Na snazi meteo alarm, ovi delovi Srbije su na udaru! Evo šta nas čeka narednih dana
Foto: Nemanja Nikolić

očekuju se i padavine

RHMZ OBJAVIO NAJNOVIJE UPOZORENJE! Na snazi meteo alarm, ovi delovi Srbije su na udaru! Evo šta nas čeka narednih dana

Društvo -

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje zbog jakog vetra koji se danas i sutra očekuje na teritoriji Srbije.

"Danas i sutra u košavskom području vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlјu sa udarima olujne jačine, dok se sutra na jugu Banata povremeno očekuju i orkanski udari košave i više od 24 m/s", navodi se u upozorenju RHMZ.

vremenska prognoza
foto: Pritnscreen/rhmz

RHMZ najavio vetrovito vreme sa čestim padavinama

"U toku dana u zapadnoj, jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na širem području Beograda, mestimično sa kišom i kratkotrajnim plјuskovima. U košavskom području vetrovito sa umerenim i jakim, u Banatu i donjem Podunavlјu i olujnim, jugoistočnim vetrom.

Umereno do potpuno oblačno sa čestom kišom, ponegde i plјuskovima sa grmlјavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine.

vremenska prognoza
foto: Pritnscreen/rhmz

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne jačine, naročito na jugu Banata i u donjem Podunavlјu, dok se sutra na jugu Banata povremeno očekuju i orkanski udari košave (≥24 m/s). U ponedelјak i utorak doći će do kratkotrajnog slablјenja i skretanja na severoistočni pravac, a od srede ponovnog pojačanja jugoistočnog vetra", najavio je RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije na snazi je žuti meteo alarm zbog vetra i grmljavine. Ovo upozorenje znači da je vreme potencijalno opasno, a upaljeno je na teritoriji Bačke, Banata, Srema, Beograda, kao i za područke zapadne i jugozapadne Srbije.

vremenska prognoza
foto: Printscreen/RHMZ

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", objavljeno je na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U petak promenljivo vreme uz smenu kraćih sunčanih i dužih oblačnih perioda sa kratkotrajnom kišom povremeno i uz lokalne pljuskove ponegde. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar u košavskom području, a u ostalim krajevima slab južni ili istočni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 8°C do 12°C, a maksimalna od 16°C do 20°C. Uveče je moguća kiša ponegde na severu i istoku Srbije. Temperatura u 22h od 10°C do 13°C.

U subotu u većini krajeva pretežno suvo i toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Kratkotrajna kiša i lokalni pljuskovi su mogući na jugozapadu Srbije i u centralnim predelima. Jugoistočni vetar će malo oslabiti.

U nedelju vetrovito u košavskom području uz naoblačenje sa kišom tokom dana u većini krajeva. Početkom iduće sedmice promenljivo vreme.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track