OGLASIO SE RFZO: Ako je nekima od povređenih u tragedijama neophodan tretman ili pomagalo, država će naći način da im pomogne
Foto: Petar Aleksić, Drustvene Mreže

prate stanje

OGLASIO SE RFZO: Ako je nekima od povređenih u tragedijama neophodan tretman ili pomagalo, država će naći način da im pomogne

Društvo -

Nevena V. (20) iz Dubone kod Mladenovca teško je povređena u masakru koji je počinio U. B. u četvrtak uveče, kad je, pucajući iz „kalašnjikova“, ubio osmoro mladih.

Njoj je posle rafalne paljbe amputirana leva podlaktica, a već je imala niz operacija i ugrađena joj je šipka u nogu!

- Republički fond za zdravstveno osiguranje, kao ustanova čija je dužnost da svojim osiguranicima pruži najbolju moguću medicinsku negu u okviru svojih nadležnosti, neprestano prati zdravstveno stanje povređenih u tragedijama u Srbiji. S tim u vezi, ukoliko struka oceni da je nekima od njih neophodan tretman ili pomagalo koje ne podrazumeva obavezno zdravstveno osiguranje, država će svakako naći način da im pomogne da to i dobiju - saopštio je RFZO.

Podsetimo, pomahnitali U. B. kobnog dana, tačnije u četvrtak uveče, hladnokrvno je ubio osmoro mladih ljudi između 15 i 25 godina, ranivši još njih 14 i to samo dva dana nakon što je dečak (13) u školi u Beogradu usmrtio osmoro dece i čuvara.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track