KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio novo pogoršanje, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

strepnja

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio novo pogoršanje, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

Društvo -

I ovogodišnji maj protiče u znaku veoma promenljivog i svežijeg vremena. Takvo vreme nasaviće se i tokom ove nedelje.

S obzirom na to da se ovaj kišni period poklapa sa godišnjicom razornih poplava koje su Srbiju pogodile maja 2014. godine, mnogi se plaše da li bi sličan scenario mogao da se ponovi.

Da li u narednom periodu Srbiji preti opasnost od poplava, proveravala je novinarka Kurir TV Lena Sudar.

- Što se tiče aktuielne hidrološke siuacije, nema nikakvih problema. Svi vodostaji se kreću u domenu srednjih vrednosti za ovo doba godine. Aktuelne su intenzivne kišne padavine u regionu, što će narednih dana na reci Savi dovesti fdo intenzivnog porasta vodostaja - započeo je prognozu Vladiković.

Hirolog RHMZ navodi da će za dva dana biti najkritičnije, međutim, u pitanju neće biti visokorizični vodostaji.

04:39

KOŠAVA I KIŠA U SRBIJI USKORO NA PAUZI, ALI SAMO NAKRATKO! Meteorolog najavio skorije nepogode, ali i KAD ĆE PRAVO LETNJE VREME

- Za sada, ne vidimo veće opasnosti osim što bi na hidrološkoj stanici Šabac 19. maja ušli u redovnui odbranu od polava. Ne očekuje se da će nivo dovesti do vanredne odbrane. Na ostalim stanicama se ne očekuje ni redovna odbrana. Na Dunavu ćemo imati u isto vreme porast vodostaja, ali ne očekuju se neki značajniji problemi - kaže Vladiković.

Kada je reč o eventualnoj stabilizaciji vremena na ovim prostorima, Vladiković kaže:

- Što se košave tiče, ona ima negativne strane, ali čisti vazduh. Narednih dana će ublažiti, a pojačaće za dane vikenda. Neke dugoročnije stabilizacije u narednih 10 dana nema. Za viklend će biti toplije, od utorka nas očekuju nove padavine, a tek krajem maja nas očekuje ono pravo kasnopročlećno ili ranoletnje vreme.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track