GLUMICA VANJA EJDUS O SVOM ISKUSTVU S POZNATOM ŠKOLOM: Moja ćerka napravila je ozbiljan prekršaj u "Drinki", ovako je kažnjena
Vanja Ejdus, Foto: Dragan Kadić

smatra da je ta škola obavila ne samo obrazovnu nego i vaspitnu ulogu

GLUMICA VANJA EJDUS O SVOM ISKUSTVU S POZNATOM ŠKOLOM: Moja ćerka napravila je ozbiljan prekršaj u "Drinki", ovako je kažnjena

Društvo -

BEOGRAD - Svoje iskustvo sa uglednom beogradskom Osnovnom školom "Drinka Pavlović", koja se nalazi u samom centru grada, podelila je i glumica Vanja Ejdus, koja je napisala da je njena ćerka u „Drinki“, s još nekoliko učenika, napravila ozbiljan prekršaj kada su prepravljali ocene u dnevniku.

Ona je dodala da su tada njena ćerka, kao i ostala deca, koja su učestvovala u tome, bila sankcionisana i da je tada direktorka reagovala na najispravniji način.

„Uz svo razumevanje za ogromnu zabrinutost svih nas za bezbednost dece, kao i za kolektivnu histeriju koja je nastala nakon tragičnog događaja u školi ‘Vladislav Ribnikar’, ali i za osećanje fundamentalnog gubitka sigurnosti da se slobodno krećemo ulicama i šaljemo našu decu u škole, imam potrebu da se oglasim, i da vam se obratim, jer sam saznala da je direktorka Nataša Vasić podnela ostavku“, kazala je ćerka slavnog glumca Predraga Ejdusa.

Nataša Vasić
Nataša Vasićfoto: Kurir TV

Ona se, kako je rekla, oglasila u odbranu direktorke s kojom je imala jedan susret, i iz kog je, kako opisuje, stekla utisak da škola ‘Drinka Pavlović’ nije samo obrazovna već i vaspitna ustanova, što joj je i zadatak.

"Naime, moja ćerka, učenica viših razreda, sa svojim drugarima iz razreda napravila je ozbiljan prekršaj prošle godine, u kome su inscenirali događanja hodniku i time privukli pažnju nastavnice i cele škole, kako bi prepravljali ocene u dnevniku. S obzirom da je to krivično delo, ja, a i ostali roditelji smo pozivani na sastanak i razgovor sa direktorkom škole, pedagogom i razrednom starešinom.“

OŠ Drinka Pavlović
foto: Petar Aleksić

Ejdusova objašnjava kako je učinjeno sve da deca hvate koliku grešku su napravila i time dali primer da se ovakvi potezi učenika više ne ponavljanju. Takođe, istakla je da je bila veoma zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala.

„Ja sam bila vrlo pozitivno iznenađena stavom koji sam zatekla tada, i merama koje je škola preduzela. Jer deca nisu samo kažnjena ocenom iz vladanja, prokužena i proglašena za delinkvente, već je napravljen ozbiljan i temeljan napor da ista deca shvate razmere svoje greške, da razumeju šta su uradila, i data im je šansa da se poprave. Dobili su razne zadatke, od čišćenja dvorišta do pisanja radova, sastava, i svakodnevnih razgovora na temu prekršaja koji su počinili.

Moja ćerka, konkretno, je dobila zadatak da napiše prezentaciju o falsifikovanju dokumenata i da to predaje svim razredima. Tako je naterana da ozbiljno promisli o svemu i da shvati razmere svoje greške. Na tom sastanku smo vodili vrlo konstruktivan i smislen razgovor, i ja sam bila vrlo zadovoljna načinom na koji je škola odreagovala. Moj, roditeljski, deo posla sam i ja obavila, i nadam se da se ništa slično neće ponoviti... Izražavam žaljenje zbog ostavke, i smatram da treba da čuvamo ono što valja, jer nije mnogo toga još ostalo“, zaključuje Ejdusova.

Kurir.rs/Blic/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track